Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

La seu del Campus Extens de la URV a Cambrils engega un nou curs

Avatar photo

La seu del Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Cambrils, coordinat des del Museu d’Història de Cambrils, iniciarà la setmana vinent el primer trimestre del curs 2023-2024, amb un programa de nou activitats que s’allargarà fins al mes de desembre. El Campus Extens és un projecte estratègic de compromís de la URV amb les institucions i els agents motors del desenvolupament del territori, des del vessant més sociocultural al més socioeconòmic. 

La primera activitat programada, dimarts vinent, serà l’acte institucional d’inici de curs amb la presència de Jordi Diloli, vicerector de Compromís Social i Sostenibilitat de la URV, i responsable del Campus Extens. Tot seguit, el doctor en història Ramon Arnabat Mata oferirà la conferència “Castigar, atemorir i silenciar: la repressió franquista a Catalunya (1938-1948)”.  

El programa també inclou tres conferències sobre la producció d’aliments els orígens de l’Alzheimer i el model de l’Hospital de la Cerdanya; les exposicions “Cartes des de la presó” i “Obert per vacances”, la presentació del llibre “Els quaderns amagats. Memòries de la Guerra Civil de Josep Maria Guarro Martorell (1938 – 1939)”, la tertúlia del Club de Lectura Adult de la biblioteca amb l’escriptora Teresa Saborit, i la preestrena de la pel·lícula documental Canigó 1883.  

Aquest primer trimestre continuen les col·laboracions amb entitats locals com Rotary Club Cambrils. També s’enforteix la participació amb programacions consolidades que es desenvolupen regularment, com per exemple amb la Biblioteca Josep Salceda i Castells, el Cicle de Memòria de Tardor o la Setmana de la Ciència. Cal recordar que la programació del Campus Extens de la URV compta amb el suport de la Diputació de Tarragona. 

PROGRAMA DEL PRIMER TRIMESTRE 

Dimarts, 3 d’octubre, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Inauguració del curs acadèmic 2023-2024 a càrrec de Jordi Diloli Fons, Vicerector de Compromís Social i Sostenibilitat de la URVTot seguit, conferència Castigar, atemorir i silenciar: la repressió franquista a Catalunya (1938-1948)a càrrec de Ramon Arnabat Mata, professor del Departament d’Història Contemporània de la URV i membre del grup de recerca ISOCAC de la URV. Acte inclòs dins del XVIIè cicle de Memòria de Tardor de Cambrils. 

Organitza: Campus Extens de la URV, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils. 

Dijous, 5 d’octubre de 2023, a les 19.30h. Molí de les Tres Eres 

Inauguració de l’exposició Cartes des de la presó basat amb el llibre Sobreviure a les presons de Franco. Testimoni epistolar de 1939-1943 de Rosa Vilaró Piñol editat per Publicacions URV. Acte inclòs dins del XVIIè cicle de Memòria de Tardor de Cambrils.  

Organitza: Campus Extens de la URV, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils. 

Dimecres, 18 d’octubre de 2023, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Presentació del llibre  Els quaderns amagats. Memòries de la Guerra Civil de Josep Maria Guarro Martorell (1938 – 1939)a càrrec del seu autor Jordi Mateu Guarro. Acte inclòs dins del XVIIè cicle de Memòria de Tardor de Cambrils. 

Organitza: Campus Extens de la URV, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils. 

Dimarts, 24 d’octubre de 2023, a les 18h. Biblioteca Josep Salceda i Castells 

Tertúlia del club de lectura adult amb la presència de l’escriptora Teresa Saborit autora de l’obra Casus Belli. 

Organitza: Biblioteca Josep Salceda i Castells i Campus Extens de la URV 

Dijous, 9 de novembre, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Veus cambrilenques amb la conferència Cultivar el paisatge per produir alimentsa càrrec d’Ernest Mas Barrabeig, soci i responsable tècnic de l’empresa cambrilenca Verdcamp Fruits.  

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV. 

Dijous, 16 de novembre, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural. 

Conferència Una visita al passat: buscant els orígens de la malaltia de l’Alzheimer, a càrrec de Laia Gutiérrez Tordera, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV. Activitat inclosa dins de la Setmana de la Ciència 2023.

Organitza: Com Ciència URV, Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV. 

Dijous, 23 de novembre, a les 19.30h. Sala d’actes del Centre Cultural 

Conferència L’Hospital de Cerdanya: model únic d’hospital a càrrec de Salvador Sarrà Moretó, director mèdic de l’Hospital de Cerdanya.

Organitza: Club Rotary Cambrils, Campus Extens de la URV i Museu d’Història de Cambrils.  

Divendres, 24 de novembre, a les 20h. Sala El Pati del Centre Cultural 

Inauguració de l’exposició Obert per vacances produïda pel Museu d’Història de Catalunya per conèixer els orígens del turisme al nostre país i entendre què vol dir ser turista o fer turisme.  

Organitza: Campus Extens de la URV, Museu d’Història de Catalunya, Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya i Museu d’Història de Cambrils. 

Dijous 14 de desembre, a les 20h. Cinema Rambla de l’Art 

Preestrena de la pel·lícula documental Canigó 1883 amb presència del seu director Albert Naudín Bolívar i de Jordina Boix Noguera, directora de la Fundació Jacint Verdaguer. Projecció amb accés lliure inclosa dins dels actes de la Festa Major de la Immaculada. 

Organitza: Campus Extens de la URV, Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya i Museu d’Història de Cambrils. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

7 − five =

Notícia anterior

Pluja d’idees per a la sala de la plaça de l’Era del Morell

Notícia següent

El ple de l’Ajuntament de Blanes recolza la tramitació d’una Llei d’Amnistia al rebutjar una moció del PP debatuda al ple

Notícies relacionades