La mobilitat de vianants i vehicles baixa més d’un 90% a Cambrils

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La mobilitat de vianants i vehicles ha baixat un 90 % aproximadament a Cambrils a causa de l’estat d’alarma i les restriccions de mobilitat per aturar el coronavirus. Segons dades de la Policia Local, el diumenge només hi havia un 2% de la vianants i vehicles circulant pel nucli urbà comparat amb un diumenge d’hivern amb bon temps, mentre que dilluns representava un 11% i dimarts va baixar fins un 8%. El nombre de viatgers del transport públic urbà s’ha reduït un 97% respecte als dies feiners normals.

L’alcaldessa de Cambrils, ha dirigit un missatge d’agraïment a la població i als establiments que estan complint les mesures extraordinàries i ha explicat que l’Ajuntament segueix treballant amb actuacions per garantir la seguretat i la salut dels cambrilencs i cambrilenques, com la intensificació de la neteja de la via pública i especialment d’espais com el mercat municipal.

La Policia Local de Cambrils ha posat en marxa un dispositiu de vigilància especial per donar compliment a la nova normativa de Salut Pública de la Generalitat i al Reial Decret 463/2020 per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

La policia cambrilenca ha aixecat 5 actes administratives per persones que estaven a la via pública sense cap dels motius que permet l’estat d’alarma i que no fan cas de les indicacions dels agents. A més, en les darreres 48 hores també ha hagut d’avisar prop d’una cinquantena de persones que circulaven pel centre de la ciutat.

Concretament, des dissabte la Policia Local ha denunciat una persona que feia running, un grup de quatre persones que circulaven de matinada sense raó justificada, una parella que feia marxa nòrdica, dos joves que donaven tombs amb patinet, un jove que s’havia escapat de casa per la finestra i voltava pel municipi sense motiu i una persona disfressada de dinosaure que ha protagonitzat diverses sortides darrera el celler de la cooperativa i per la riera.

D’altra banda, avui la patrulla verda incrementarà la vigilància perquè en les darreres hores s’ha detectat un augment de ciclistes per camins i rieres del terme municipal de Cambrils. La Policia adverteix que la pràctica d’esport amb bicicletes també està prohidida.

Pel que fa als establiments, durant els últims dos dies la Policia ha hagut d’advertir tres bars i cafeteries que obrien baixant mitja persiana i que davant l’avís han tancat de seguida. Des la nit de divendres fins el matí de dissabte, els agents ja havien donat ordre de tancament de 55 establiments.

Les línies d’atenció s’han reforçat durant aquests dies però poden estar col·lapsats puntualment per l’allau de trucades. El telèfon de la Policia Local 092 / 977 79 45 66 està operatiu les 24 hores i el de d’atenció ciutadana de l’Ajuntament 010 / 977794579 dóna servei de 8 a 18 hores.

Reducció del servei d’autobús urbà

A partir de 19 de març, el servei d’autobús urbà es reduirà aproximadament en un 60%. Es reduiran el nombre de viatges de la L1 Llevant i la L2 Ponent i quedarà fora de servei la L3 Estació. Els nous horaris es podran consultar a les principals parades, al web de l’Ajuntament i APARCAM i a les xarxes socials.

L’operadora de transport ha intensificat la neteja i desinfecció de vehicles. Es recomana evitar viatjar amb transport col·lectiu a les persones de risc (majors de 65 anys, amb malalties cròniques o pluripatològiques o amb immunosupressió).