La Mitja Marató de Cambrils tornarà a córrer vora el mar el diumenge 1 de març

Imatge de la presentació. CEDIDA

El diumenge 1 de març la Peugeot Joaquin Oliva Mitja Marató de Cambrils tornarà a córrer per un circuit de 21 quilòmetres vora el mar sense desnivells que cada any atrau atletes que volen millorar les seves marques personals. L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora d’Esports, Natàlia Pleguezuelos, i el director de Running Solutions, Juanan Fernández, han presentat avui la l’onzena edició de la prova esportiva, que es podrà seguir per internet i també compta amb curses de 10 i 5 quilòmetres, de patinets i infantil.

L’alcaldessa ha explicat ha explicat l’aposta de l’Ajuntament per potenciar el turisme esportiu i promoure els hàbits saludables i ha posat en valor l’atractiva geografia de Cambrils per practicar l’atletisme. Per la seva banda, la regidora ha destacat l’alta participació femenina (un 33%) i les novetats relacionades amb el medi ambient com la utilització de dos vehicles ecològics (un d’elèctric i un d’híbrid) i la substitució de 8.000 ampolles de plàstic per gots de paper reciclables.

El director de Running ha explicat que ha hi ha 1.200 persones inscrites a dia d’avui i que espera arribar a les 1.800 de les edicions més multitudinàries de la cursa de Cambrils. L’organitzador ha assegurat que la Mitja de Cambrils està en molt bona forma en comparació amb altres curses que han perdut inscripcions pel volum de proves que s’organitzen. En aquesta onzena edició, la cursa presenta un planter de luxe, encapçalat pel campió d’Espanya, Jaume Leiva.

Finalment, Fernández ha explicat que el 36% de les persones inscrites fins ara venen de fora de la demarcació, sobretot de Barcelona, Lleida i Aragó, i la majoria aprofiten per passar tot el cap de setmana a Cambrils. Segons un estudi d’impacte econòmic realitzat durant la passada edició, el retorn de la inversió (ROI) de la Mitja Marató supera els 250.000 euros.

Enguany, la línia de sortida i d’arribada se situaran a la plaça de l’Ajuntament, on hi haurà una pantalla gegant i es lliuraran els premis aprofitant un espai més ampli i que no interfereix en el trànsit. La prova reuneix diferents modalitats i dona continuïtat a la cursa de 5 quilòmetres incorporada l’any passat per obrir-se a les persones que s’inicien en el running.

La Mitja Marató i les curses de 10 i 5 quilòmetres sortiran a les 10 hores, la de patinets a les 12 i la infantil a les 12:15 hores. A més, el dissabte de 5 a 8 de la tarda i el diumenge durant la cursa hi haurà una activitat benèfica de zumba que recaptarà fons per la Creu Roja.

Les inscripcions segueixen obertes fins el dimecres 26 de febrer a les 23:59hores i es poden fer a través d’aquest formulari. Les persones inscrites tindran una samarreta oficial Mizuno i una fotografia de la cursa gratis i hi haurà medalles per tothom.