El PP de Cambrils sol·licita una reunió del Consell Rector del Patronat de Turisme

A més proposa estudiar ajudes al sector, adequar les accions turístiques a l'actual escenari i no reduir recursos destinats a impulsar l'activitat turística

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
David Chatelain, candidat del PP a l'alcaldia de Cambrils. Foto: Julio Collado

El PP de Cambrils ha presentat al·legacions contra la modificació de crèdit que redueix l’aportació del Consistori al Patronat de Turisme. Segons els populars, és una decisió política sense consulta i presa al marge del Consell Rector, que és l’òrgan que aprova el pressupost anual del Patronat.

El regidor David Chatelain explica que “l’equip de govern ha menystingut al Consell Rector amb la presentació d’aquesta modificació de crèdit. L’informe es va signar, sense pràcticament contingut, l’endemà de la celebració del Consell. L’ordre del dia era aprovar la subvenció a la Fundació Eurecati donar compte d’accions promocionals, però sense explicar als assistents la voluntat política de deixar de destinar 144.000 euros al Patronat, quantitat que serveix per a executar un pressupost aprovat en aquest òrgan de decisió”. Les majors crítiques se centren en que l’informe no aclareix a quines accions es refereix i a la manifesta voluntat d’ocultació.

Pels populars, la situació generada per la Covid19 obliga a replantejar-se les accions del Patronat i futures campanyes de promoció: “això ha de fer-se al més aviat possible i comptant amb els professionals del sector, que són els que tenen major experiència, sense descartar l’encàrrec d’un estudi que ampliï les conclusions del que va encarregar Mercé Dalmau en el mandat anterior”, explica Chatelain.

Per a complir amb aquestes expectatives, és imprescindible que no es llevin recursos del Patronat, i fins i tot que els romanents de tresoreria que es puguin generar des del mateix reverteixin en accions tendents a la promoció econòmica i turística de Cambrils, i ajudes al sector en el context actual, comptant per a això amb l’experiència dels empresaris turístics membres del Consell Rector. Els populars anuncien la presentació de noves propostes en el pròxim ple ordinari: “si no hi ha idees, nosaltres intentarem humilment aportar accions per a aconseguir fer de Cambrils un referent turístic competitiu i diversificat”.

“Exigim a l’equip de govern que es posi les piles, que comenci a treballar ja en una planificació estratègica turística adequada al nou paradigma, i que recapaciti respecte a la reducció de les aportacions al Patronat de Turisme”, afirma Chatelain.