Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Cambrils aprova una moció per defensar el diàleg com a via per resoldre els conflictes

Avatar photo

L’acord ha rebut el suport dels grups municipals d’ERC, Junts per Cambrils i Nou Moviment Ciutadà

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat avui una moció per defensar el diàleg com a via per resoldre els conflictes. La declaració s’ha aprovat amb els 11 vots a favor dels regidors i regidores dels grups municipal d’ERC, Junts per Catalunya i Nou Moviment Ciutadà.

Amb aquesta moció, l’Ajuntament de Cambrils reclama que els problemes polítics es resolguin per la via política i no acabin sistemàticament en via judicial. Per aquest motiu, el Ple ha acordat fer una crida a tots els actors polítics a renovar esforços per buscar el més ràpidament possible una sortida al conflicte polític que pugui ser assumida per una àmplia majoria de la ciutadania catalana. L’Ajuntament aposta per un diàleg en el marc de la cultura de la pau i contrari a l’ús de qualsevol tipus de violència.

MOCIÓ EN RELACIÓ A LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL SUPREM DEL PASSAT DIA 14 D’OCTUBRE

L’Ajuntament de Cambrils comparteix el ferm convenciment que cal defensar el dret a la llibertat d’expressió i a la confrontació d’idees. Amb aquesta premissa, i davant l’excepcional situació política que vivim a Catalunya, volem manifestar a l’opinió pública quina és la nostra posició.

El passat dilluns, dia 14 d’octubre de 2019, hem conegut la sentència judicial, que condemna amb penes d’entre 9 i 13 anys a Junqueras, Romeva, Rull, Forn, Forcadell, Turull, Bassa, Sànchez i Cuixart per sedició i malversació. Estem convençuts que hi ha altres vies per afrontar la situació que viu Catalunya.

En aquest sentit, volem manifestar la nostra preocupació per la situació que estem vivint , així com per les circumstàncies personals que viuen les persones afectades per la sentència.

Des de l’Ajuntament de Cambrils apostem, en tot moment, pel diàleg com a via de resoldre els conflictes, un diàleg en el marc de la cultura de la pau i contrari a l’ús de qualsevol tipus de violència. Fomentar el diàleg és una característica pròpia de la nostra societat, i la història ens demostra que és el millor camí per solucionar els conflictes polítics i socials.

Els municipis som comunitats formades per persones amb una considerable diversitat ideològica on totes les idees i manifestacions tenen cabuda, fet que comporta que es generin diferents valoracions de la situació actual. Constatem, però, novament, la necessitat que els problemes polítics passats, presents i futurs, es resolguin per la via política i no acabin sistemàticament en la via judicial.

I, per tant, és per tots els motius exposats anteriorment que el ple adopta els següents acords:

Primer.- Fem una crida a tots els actors polítics a renovar els esforços per buscar el més ràpidament possible una sortida al conflicte polític que vivim, que pugui ser assumida per una àmplia majoria de la ciutadania catalana. Només mitjançant el reconeixement i el respecte de l’altre i del seu dret a defensar les seves idees, sempre de forma democràtica i pacífica, podrem trobar el camí de sortida a un conflicte que en cap cas hem de permetre que esdevingui crònic i pugui acabar causant fractures socials irreversibles.

Segon.- Manifestar la nostra solidaritat a les persones afectades per la sentència, amb les quals podem haver tingut alguna relació directa, en aquests moments tan difícils per a elles i per les seves famílies i amistats.

Tercer.- Fer arribar aquest acord a la Presidència del Parlament de Catalunya, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a La Presidència del Congrés de Diputats, a la Presidència del Govern de l’Estat, a la Presidència del Parlament Europeu, a l’Associació Catalana de Municipis i a la Federació de Municipis de Catalunya. I donar a conèixer el contingut d’aquesta moció a la ciutadania del municipi pels mitjans que es creguin oportuns.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Evacuen 300 persones de l’ICIQ per un incendi

Notícia següent

L’Ajuntament de Tarragona anuncia serveis mínims amb motiu de la convocatòria de vaga general

Notícies relacionades