Divendres, 21 de juny de 2024
És notícia

Cambrils inicia la diagnosi per elaborar el Pla d’Envelliment del municipi

Avatar photo

El qüestionari, totalment anònim i confidencial, es pot respondre fins al 28 d’abril a través de l’enllaç que s’ha difós des del web de l’Ajuntament

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils ha començat a treballar en la diagnosi per elaborar el Pla d’Envelliment amb la realització d’un qüestionari per conèixer de primera mà les opinions, necessitats i experiències de les persones grans que viuen al municipi.

El qüestionari, totalment anònim i confidencial, es pot respondre fins al 28 d’abril a través de l’enllaç que s’ha difós des del web de l’Ajuntament, les xarxes socials corporatives i diversos cartells amb un codi QR o bé emplenant les enquestes en paper que s’han distribuït per diferents equipaments del municipi: Casal de la Gent Gran, Centre Cívic Les Basses, Centre Cívic Vilafortuny, i Centre Cultural.

La regidora de Benestar Social, Yolanda Quílez, ha explicat que la col·laboració de la ciutadania és fonamental per poder dibuixar amb exactitud la situació en què es troben les persones grans a Cambrils i, d’aquesta manera, detectar necessitats que puguin ajudar a orientar el Pla d’Envelliment. Per això, ha fet una crida a la població major de 60 anys a respondre el qüestionari i a fer-lo arribar a altres persones grans per augmentar la mostra i ajudar a fer un municipi més acollidor per les persones grans.

L’objectiu d’aquesta primera fase d’elaboració del Pla és analitzar la realitat social d’aquest col·lectiu, conèixer el grau d’ús i la valoració dels equipaments, programes i recursos adreçats a persones grans de Cambrils i identificar els punts forts i dèbils en relació amb els reptes de ciutat en l’àmbit de l’envelliment pel que fa a: espais a l’aire lliure, transport, habitatge, respecte i bon tracte, participació comunitària, aïllament social i soledat no volguda.

La informació recollida a través dels qüestionaris es completarà amb altres dades extretes de diferents fonts municipals i supramunicipals, i de diverses entrevistes amb persones grans de diferents franges d’edat, professionals que treballen amb persones grans i persones cuidadores no professionals.

Una vegada s’hagin creuat i analitzat totes les dades, es redactarà un informe i es realitzarà una presentació pública dels resultats de la diagnosi. Posteriorment, es convocarà una sessió de participació ciutadana per formular propostes d’actuació per donar resposta a les necessitats detectades per millorar el benestar de les persones grans, fomentant qüestions com l’autonomia personal, l’envelliment actiu, l’entorn familiar i comunitari o la participació.

La necessitat d’un Pla d’Envelliment es justifica per la tendència a l’envelliment progressiu de la societat, tal com posa en evidència l’evolució de les dades demogràfiques. Cal tenir en compte que, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’any 2022 a Cambrils hi havia un total de 36.206 persones empadronades, de les quals 6.241 tenen més de 65 anys (17,2 %). Són xifres semblants a les del total de Catalunya, on el 16,8% de la població té més de 64 anys i es preveu que l’envelliment arribi fins al 22,3% l’any 2030 i el 29,8% el 2060.

 

COM RESPONDRE EL QÜESTIONARI?

 • A través del següent enllaç web: https://es.research.net/r/envellimentcambrils.
 • A través del Codi QR: 
 • En paper a diferents equipaments i recursos del municipi:
  • Casal de la Gent Gran
  • Centre Cívic Les Basses
  • Centre Cívic Vilafortuny
  • Centre Cultural
Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

La biblioteca de Roda de Berà celebra el Dia Mundial de la Poesia

Notícia següent

Desenvolupen el primer sistema de cribratge massiu de casos covid

Notícies relacionades