Cambrils aprova el projecte d’adequació de l’entorn on s’ubicava l’estació vella

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), s’obrirà la vila al mar connectant els barris de l’Eixample i Horta de Santa Maria, separats històricament per l’antic traçat ferroviari

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat el projecte d’adequació de l’entorn on s’ubicava l’estació vella, que connecta les avingudes Vidal i Barraquer i Horta de Santa Maria. D’aquesta manera, tal com preveu el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), s’obrirà la vila al mar connectant els barris de l’Eixample i Horta de Santa Maria, separats històricament per l’antic traçat ferroviari.    

El projecte preveu la construcció d’un nou tram de rambla que donarà continuïtat a les dues avingudes repetint la configuració de passeig de vianants central, carril bici i dues calçades laterals. La nova mitjana central de la cruïlla amb el carrer Verge de Montserrat -on hi havia l’estació- permetrà fer la transició de la coca central de les dues avingudes, que és d’amplades diferents. A més, també s’obrirà un nou passeig de vianants pel centre de la rotonda de la cruïlla entre el passeig Horta de Santa Maria i l’Avinguda de la Llosa.  

Properament sortiran a licitació les obres d’adequació, amb un pressupost de 299.873 euros (IVA inclòs) i un termini d’execució de tres mesos. Entre els treballs a realitzar, hi ha la demolició de l’aglomerat asfàcilt de diversos punts, l’enderroc del mur de pedra i formigó que hi ha a les andanes, el transplantament d’alguns arbres, la construcció de caixa de paviment, la pavimentació de voreres, la realització de passos adaptats, l’enllumenat, la instal·lació de la xarxa de reg i els parterres, entre altres.  

El regidor d’Obra Pública, Enric Daza, ha explicat que l’objectiu de l’Ajuntament és reconnectar la vila amb la platja, eliminant la barrera arquitectònica que ha suposat l’edifici de l’estació i el traçat ferroviari durant més de 150 anys. En la mateixa línia, el Departament d’Obra Pública de l’Ajuntament ja va obrir cinc passos provisionals per travessar les vies i el passat abril va enderrocar l’edifici vell de l’estació, que havia quedat en desús després de la posada en marxa del corredor del Mediterrani. “Aquestes actuacions demostren que l’equip de govern segueix complint els objectius anunciats”, ha conclòs Daza.