L’Ajuntament de Cambrils obre la convocatòria per a l’elecció del Pubillatge 2021

Els i les aspirants grans i infantils es poden presentar a títol personal o en representació d’una entitat fins el 7 de maig

El Departament de Festes de l’Ajuntament de Cambrils ha obert la convocatòria  per l’elecció del Pubillatge de Cambrils 2021 que representarà el municipi en tots els actes i festes populars i tradicionals.  

 

Les nenes, els nens i joves que vulguin ser Pubilla, Hereu, Damisel·la o Fadrí s’hi poden presentar a títol personal o en representació d’una entitat fins divendres dia 7 de maig al Departament de Festes a través del correu festes@cambrils.org o el telèfon 977794579 ext 3082.  Les bases es poden consultar en aquest enllaç: https://www.cambrils.cat/festes/pubilles-i-hereus/pubilla-i-hereu-de-cambrils. 

 

Cal recordar que el 2020 no es va obrir convocatòria a causa de la pandèmia i es va decidir ampliar el mandat del pubillatge escollit el 2019. Després d’un any molt difícil per la cultura popular i a les festes majors, aquest 2021 es fa una crida especial a participar en aquest esdeveniment que té una tradició de més de 50 anys a Cambrils.  

 

La regidora de Festes, Cinta Ballesté, ha animat a les associacions a presentar candidats i candidates a Pubilla i Hereu per recuperar i apropar de nou la cultura popular i les tradicions a la població i en especial a les noves generacions. La convocatòria també està oberta a qualsevol jove, nen o nena de Cambrils s’hi vulgui presentar directament, sempre que compleixi els requisits detallats a les bases.  

 

Per publicitar les bases s’han editat uns fulletons informatius que es repartiran per les entitats i les escoles de Cambrils, entre els diferents cursos que hi poden participar. El material promocional també es distribuirà als equipaments municipals com el Centre Cultural, la Biblioteca, l’Ateneu Juvenil, l’Ajuntament i els Centres Cívics. A més, la informació es podrà trobar al web del Departament de Festes i a les xarxes socials 

 

Requisits i inscripcions 

 

La Pubilla, l’Hereu i les Damisel·les grans han de tenir entre 16 i 22 anys fets, han de dominar la llengua catalana parlada i escrita i han d’estar empadronats a Cambrils. En el cas dels infantils, han d’haver nascut entre l’any 2012 i el 2015, estar empadronats a Cambrils  i disposar del vestit tradicional català.  

 

Les inscripcions es poden fer fins el divendres 7 de maig enviant un correu electrònic amb el full d’inscripció que es pot trobar al web del Departament de Festes, on també es poden consultar les bases complertes (https://www.cambrils.cat/festes/pubilles-i-hereus/pubilla-i-hereu-de-cambrils). Per ampliar la informació es pot trucar al telèfon 977 79 45 79 ext 3082. 

 

Elecció  

L’elecció del Pubillatge serà el diumenge 30 de maig a la Sala d’Actes del Casal Municipal de la Gent Gran. Aquest acte es farà amb totes les mesures de seguretat que hagi establert el Procicat en el moment de la seva celebració. S’informarà prèviament de com es realitzarà l’acte i dels possibles canvis que hi pugui haver.  

 

Tant l’elecció de la Pubilla, Hereu i Damisel·les grans com dels petits serà mitjançant sorteig. En el cas dels grans, s’escollirà un Hereu, dues Damisel·les i una Pubilla. La Pubilla serà l’últim nom que surti del sorteig i igualment el de l’Hereu, en el cas d’haver-hi més d’un noi candidat. 

 

Pel que fa als petits, la nena i el nen que surtin escollits seran nomenats Pubilla infantil i Hereu infantil, respectivament. Tota la resta de nens i nenes que s’hagin presentat seran nomenats Fadrins i Damisel·les infantils. Els escollits hauran d’assistir als actes detallats a les bases.  

 

Vestits tradicionals 

 

El Departament de Festes es fa càrrec de les despeses de confecció del vestit de la Pubilla gran i les seves dues Damisel·les, cedirà el vestit tradicional a l’Hereu durant tot el mandat i es farà càrrec del lloguer del vestit tradicional català pel dia de l’elecció per a tots els candidats que no en disposin. A més, l’Ajuntament disposa de capes d’hivern que es deixaran a la Pubilla, Damisel·les i Hereu pels actes de la Festa Major de la Immaculada i del Setge. Les nenes i els nens que es presenten a l’elecció de la pubilla i hereu infantil han de disposar del seu propi vestit tradicional català 

 

Obsequis 

 

Tant la Pubilla i Hereu com les Damisel·les grans escollits seran obsequiats amb un passi anual del Port Aventura. A més, rebran vals descompte per les botigues de Cambrils, entre altres obsequis. L’obsequi per la Pubilla i Hereu Infantils serà una entrada al Port Aventura. A més, rebran altres obsequis, igual que totes les nenes i nens  candidats.