Dijous, 25 de juliol de 2024
És notícia

Josep Masdeu: “La Fira és un intercanvi comercial, cultural i social”

Avatar photo

PSC i ERC tornaran a governar a la Selva del Camp. Entrevistem el seu alcalde, el socialista Josep Masdeu, perquè ens parli dels reptes del municipi i de la Fira que se celebrarà el pròxim 28 i 29 d’octubre.

 

Han repetit la coalició de govern amb ERC per tercera vegada consecutiva. Va ser difícil arribar a l’acord?
És un pacte social i d’esquerres que va començar el 2015. El que vam fer des del principi va ser generar confiança entre els socis. Som dues forces diferents, però ens vam posar d’acord amb el que volíem fer al poble i compartíem objectius. En aquests anys hem treballat des de la il·lusió, el treball i el pragmatisme. Això és positiu per la relació i pels objectius.

 

Quins projectes els han unit?
Uns dels més importants han sigut la dotació del Pla de Barris, que no s’havien executat i vam poder fer-ho, o  l’ampliació de la residència. En aquest moment ja està en funcionament amb 35 places noves, 20 d’elles públiques que entren de manera gradual. Hi ha hagut tensions al llarg d’aquests anys com amb l’1 d’octubre, la pandèmia o la sequera, però l’important és que hem sabut donar resposta com a govern. S’ha de treballar des de la generositat i es necessita un govern que faci la feina del dia a dia.

 

Què tenen previst aquest mandat?
Ara estem executant la rehabilitació de la Defensa Agrària, on tenien la necessitat de renovar l’edifici centenari i no podien fer front a aquesta despesa. D’altra banda, és important el pàrquing al nucli antic i també treballar perquè el CAP ha quedat petit i s’ha de crear un nou espai que doni resposta a les demandes de salut del municipi. En l’àmbit de l’habitatge, estem engegant una línia pel lloguer jove i, pel que fa a l’economia, estem en contacte amb tres empreses per fer noves implantacions al municipi. Hi ha altres qüestions com la construcció d’un pavelló lleuger, però l’important és que hi hagi activitat econòmica i atendre la població.

 

El nou CAP no depèn exclusivament de vostès, quins passos es poden fer?

El CAP és una responsabilitat del Departament de Salut. Nosaltres hem de posar a disposició els terrenys per la seva implantació i en aquest cas, el promotor ja està fent els carrers i posant els serveis a la zona. L’objectiu és que en aquests quatre anys el CAP sigui una realitat.

 

El pròxim cap de setmana se celebrarà la Fira. L’any passat va patir diversos canvis. Com serà la d’enguany?
La Fira sempre evoluciona. Un ha d’innovar, hi ha coses que funcionen més bé i d’altres que no tant. Les que van funcionar es mantenen i després s’hi han incorporat de noves.

 

Quines activitats es mantenen i quines són novetat?
En el seu dia es va incorporar l’espai coworking al Castell. Això continua, ha agafat molt de pes i enguany la xerrada ens la fa l’humorista i emprenedor, el Peyu el divendres. Com a novetat, fem una trobada de cotxes antics diumenge al matí. Hi ha un nombre de persones de la Selva que tenen aquests cotxes i, a més, s’han posat en contacte amb dues altres associacions perquè en portin més. Creiem que serà molt lluït. D’altra banda, continuarem impulsant l’apartat musical, oferint espai a la gent d’aquí perquè es puguin donar a conèixer.

La Fira es feia en aquesta època perquè ja hi havia les primeres collites i la gent disposava de diners. Això ja no existeix avui dia, però ha quedat aquesta tradició amb 500 anys d’antiguitat. L’intercanvi comercial hi ha de ser, però també és molt important l’intercanvi social i cultural. A banda de la música, tenim un espai amb les entitats del poble per mostrar la seva activitat i també rebem inputs de gent que ens ve a visitar. Es tracta de generar una interconnexió. No té sentit fer una fira sectorial, sinó una amb una mica de tot. Si el temps acompanya, poden visitar-la entre 10.000 i 15.000 persones. Al final, la Fira és un intercanvi comercial, cultural i social.

 

Quants cotxes han de venir?
La idea és que hi hagi tot un reguitzell de cotxes antics pel poble. Hi ha un sentiment molt nostàlgic amb aquests vehicles perquè ja no es fan servir. La intenció és que se’ls vagin trobant al llarg de la Fira i el diumenge al matí faríem la concentració. La gent que els té els aprecia molt i són reticents a deixar-los tot el cap de setmana, ja que no tenen recanvis de les peces. No sabem exactament quants vindran. Amb els del poble, que intentarem que siguin durant tota la Fira, tenim uns 15 o 16. En paral·lel, s’ha fet aquesta convocatòria amb les altres dues associacions i et pots trobar que hi hagi 40, 50 o 100. Intentarem tenir un gruix important i crec que anirem sobre una cinquantena de vehicles.

 

L’any passat el carrer Major va estar dedicat a reivindicar els comerços històrics. Què s’hi farà aquesta edició?
Es va fer aquesta iniciativa, va tenir un punt important de nostàlgia, però enguany hi tornarem a posar parades. Fa uns anys el carrer Major era l’artèria comerciant del poble. Avui dia no és així, però encara queda un gruix de comerciants que han valorat posar parades de nou.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 × three =

Notícia anterior

L’Audiència de Lleida absol l’home acusat d’abusar de sis amigues de la seva filla a la Noguera

Notícia següent

Arxivat l’expedient sancionador pel bou de Festes Majors 2022 de l’Aldea

Notícies relacionades