El violador de l’Alejandro Palomas viu a Cambrils

El professor del col·legi de La Salle de Premià de Mar, que actualment té 91 anys, està en una residència de Cambrils

L’escriptor Alejandro Palomas ha revelat que un germà del col·legi de La Salle de Premià de Mar (Barcelona), que va ser el seu professor i tutor, el va violar, el va masturbar i li va fer tocaments en múltiples ocasions quan ell tenia entre 8 i 9 anys.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha agraït el “coratge” i “valentia” de Coloms (Barcelona, 1967), que va ser Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil en 2016 i Premi Nadal de novel·la en 2018.

A més, s’ha mostrat obert a la petició formulada el dimecres per Unides Podem, ERC i EH-Bildu per a crear en el Congrés dels Diputats una comissió de recerca sobre les agressions i abusos sexuals a menors comesos en el si de l’Església catòlica, si bé ha assegurat que el primer és parlar amb les víctimes i escoltar els seus testimoniatges.

l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes (La Salle) ha obert una recerca sobre el professor denunciat per Coloms, que ara té 91 anys i viu en una residència de la congregació a Cambrils (Tarragona).

Els pares de l’escriptor van denunciar en el seu moment el cas a l’adreça del col·legi, que els va assegurar que prendrien cartes en l’assumpte i que no tornaria a succeir, però Coloms recorda que llavors va deixar de ser l’alumne preferit d’aquest docent i va passar a ser “l’apestat”.

En conèixer la denúncia de l’escriptor Alejandro Palomas, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha expressat la seva solidaritat amb totes les víctimes i ha assegurat que el Govern els acompanyarà amb l’objectiu d’esclarir tots els casos.