Dissabte, 13 d'abril de 2024
És notícia

Cambrils commemora sis dies significatius amb perspectiva de diversitat afectiva, sexual i de gènere

Avatar photo

El projecte de l’Ajuntament de Cambrils té per objectiu visibilitzar, apoderar i normalitzar plenament la diversitat LGBTIQA+

Ajuntament de Cambrils

L’Ajuntament de Cambrils, a través del Servei d’Atenció Integral de l’Àrea de Polítiques d’Igualtat, portarà a terme aquest any una campanya de cartelleria per la commemoració de dies significatius del col·lectiu LGBTIQA+, incorporant la perspectiva de la diversitat afectiva i sexual, d’identitat i/o d’expressió de gènere a través de les xarxes socials corporatives. 

La commemoració de dies internacionals o significatius socialment ens permet posar el focus d’atenció sobre temes de gran interès social i són una oportunitat per sensibilitzar a la ciutadania sobre realitats diverses i circumstàncies quotidianes que ens interpel·len com a societat. 

Aquest projecte té com a objectius establir una mirada crítica i contundent sobre les violències per motiu de diversitat afectiva, d’identitat i/o d’expressió de gènere que han de ser totalment erradicades en el marc d’ una societat democràtica i igualitària; apoderar a les persones del col·lectiu LGBTIQA+ que tenen el dret a mostrar-se socialment tal com són, i fomentar i garantir el respecte de la totalitat de la societat envers les mateixes a través de la informació, sensibilització i la legislació que així ho garanteix tant en l’àmbit privat com en el públic. 

El projecte l’integren un total de sis cartells que commemoren el Dia de la visibilitat lèsbica, el Dia internacional contra l’homofòbia, lesbofòbia i transfòbia, el Dia de l’orgull LGBTIQA+, el Dia internacional de la bisexualitat, el Dia internacional d’acció per a la despatologització Trans i el Dia internacional de la lluita contra la SIDA. La il·lustració dels diferents cartells ha anat a càrrec de l’artista cambrilenca Marta Nolla. 

La campanya s’iniciarà el 26 d’abril, Dia de la visibilitat lèsbica. La commemoració d’aquesta diada consistirà en la difusió de la cartelleria específica dissenyada per aquest dia, a través de les xarxes socials de la corporació municipal i correus electrònics a entitats i centres educatius del municipi, i es complementarà amb una gran pancarta que es col·locarà al balcó de l’Ajuntament del 26 al 30 d’abril per reivindicar que l’amor no entén de sexes ni de gèneres, que l’amor és simplement amor. La resta de cartells commemoratius, s’aniran difonent els dies corresponents. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

FGC estrena un tren amb dibuixos de Sant Jordi fets per infants ingressats a Vall d’Hebron

Notícia següent

Carrers i places de la Catalunya Central s’omplen de parades de roses i llibres

Notícies relacionades