“Ars et Corpus” porta la música a la sala d’espera de l’Hospital Lleuger de Cambrils

Aquest matí els i les pacients han gaudit de l’actuació de la prestigiosa soprano Charo Tris

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La música en directe ha entrat avui per primera vegada a l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de la mà del projecte “Ars et Corpus”, impulsat per la guitarrista i compositora Vania del Monaco, amb el suport de la Diputació de Tarragona.  

Els i les pacients que aquest matí han acudit al centre sanitari han pogut gaudir de l’actuació de la prestigiosa soprano Charo Tris, que ha pujat a escenaris com els del Teatre del Liceu, el Palau de la Virreina o el Castell de Peralada. La cantant ha interpretat diverses peces a capella entre les 8 i les 9 hores del matí a la sala d’espera d’extraccions i ha aixecat una gran expectació entre les persones assistents.  

La responsable del projecte Vania del Monaco ha destacat els beneficis de la música i ha  explicat que la rebuda avui a Cambrils ha estat emocionant i màgica, tant per part dels pacients que esperaven a la sala com del mateix personal sanitari.  

Per la seva part, l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, que ha presenciat l’actuació, ha dit que “és una molt bona iniciativa que contribueix, molt positivament, a rebaixar els nervis que tothom patim quan anem al metge”. En aquest sentit ha agraït a la directora de l’Hospital, Lidia Rios,  la bona disposició que sempre té per innovar i fer més amable l’accés a l’assistència mèdica. 

El projecte “Ars et Corpus” es va iniciar l’any 2021 a les sales d’oncologia i hemodiàlisis de Tarragona i Reus, l’any passat va arribar a Tortosa i avui s’ha estrenat a Cambrils. L’objectiu és aprofitar els efectes terapèutics de la música per crear calma, seguretat, optimisme i relaxació entre els pacients i fer més digeribles aquests llargs tractaments.  

En el projecte hi participen diferents músics de primera línia, amb instruments com la veu, l’arpa, la guitarra clàssica, el piano o el violoncel, que actuen amb un volum mig-baix, de manera tranquil·la, no invasiva, amb tessitures que no són ni molt agudes ni molt greus, per crear un ambient relaxat mentre els pacients reben els seus tractaments.