Arranquen les obres del Passeig de les Cales de Miami Platja

La primera actuació es fa en el tram que comprèn els números 111 i 149 del Passeig Mediterrani i s’ha tallat l’accés a les cales dels Àngels, del Pescador, Bot, Califòrnia i Santa Fe

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Aquest dimecres han començat les demolicions del ferm del Passeig de les Cales de Miami  Platja, després d’alguns dies de treballs previs de preparació. Les obres s’han iniciat entre els números 149 i 111 del passeig Mediterrani, tallant l’accés al passeig de les cales en aquesta zona. Per aquest motiu també, des d’avui s’han tallat els accessos a la cala dels Àngels, cala  del Pescador, cala Bot, cala Califòrnia i Cala Santa Fe. A partir d’ara només tindran accés als  aparcaments les persones residents d’aquests edificis. 

Es tracta d’unes obres que van a càrrec del Ministeri de Foment a través del servei de Costes  del Ministeri per la Transició Ecològica (MITECO) amb un pressupost aproximat de 10,1 milions d’euros, en part procedent dels fons Next Generation.  

Les obres comencen amb la intenció de tenir-les acabades el primer trimestre del 2024. Es  tracta d’uns terminis ajustats relacionats amb la justificació dels fons europeus, que  finançaran l’actuació, i que requereix que estiguin enllestides en aquest temps. Els  responsables del projecte han comunicat que en els pròxims dies posaran a disposició dels  veïns i veïnes un canal d’informació que estarà actiu mentre durin les obres. 

Informació al veïnat 

Ja fa dies que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha notificat a través d’una carta enviada  als veïns i veïnes afectats per les futures obres tota la informació que el consistori té  actualment. Cal recordar que les obres del Passeig de les Cales no són una obra de  l’Ajuntament, però que aquest anirà informant la ciutadania a mesura que es coneguin els terminis, l’evolució de les obres o qualsevol circumstància que hi tingui relació. De fet, s’ha  habilitat un espai al web municipal on l’Ajuntament anirà posant tota la informació que rebi  per part dels responsables de l’obra i que es pot consultar en el següent  enllaç: https://mont-roig.cat/passeig-cales/ 

El projecte

L’actuació al Passeig de les Cales va des de la Cala dels Àngels fins a la Cala dels Penyals. La  longitud total del passeig que es remodelarà serà de 3.129,34 metres i comprèn: 

Cala dels Àngels 

Cala Bot 

Cala Misteri 

Cala Solitari 

Cala Sirenes 

Cala Vienesos 

Cala dels Penyals 

Com es plantegen les obres? 

Es configurarà el passeig com un espai per a vianants, permetent només l’accés als cotxes  dels residents i als vehicles de serveis municipals i emergències. Les obres volen ordenar i  urbanitzar el sòl, segons criteris de sostenibilitat ambiental i de recuperació i potenciació de  valors paisatgístics propis de l’entorn natural. 

El projecte també inclou 3 miradors entre la cala dels Àngels i cal Bot, un altre a cala Bot i un  altre a Cala misteri. 

Pel que fa al mobiliari, destaca la instal·lació de pèrgoles, dos grups de grades, baranes, 3  zones de jocs infantils, circuits físics, mòduls per aparcar bicicletes, conjunts escultòrics,  fonts i bancs, etc. 

Reivindicació històrica 

El Passeig de les Cales de Miami Platja és una de les reivindicacions històriques per millorar  aquesta zona, que no és de competència municipal, i que des de fa temps patia un greuge  comparatiu amb altres localitats del litoral. Recordem que fa més de vint anys que  l’Ajuntament va fer la tramitació urbanística per protegir aquestes cales i que l’any 2010  l’estudi d’arquitectura i disseny Capella Garcia Arquitectura va dissenyar el projecte original,  que ara ha servit de base per desenvolupar l’actual proposta. Les obres, que tindran un cost  aproximat d’11 milions d’euros, permetran donar continuïtat al litoral de Miami Platja, millorant l’accés a les cales i naturalitzant l’espai.