Dissabte, 25 de maig de 2024
És notícia

Alumnes de l’Escola Guillem Fortuny fan un taller a Ràdio Cambrils

Avatar photo
La part central del taller ha consistit a gravar un pòdcast, en el qual els protagonistes han estat els propis infants

Una cinquantena d’alumnes de l’Escola Guillem Fortuny de Cambrils han dut a terme un taller aquest dijous al matí a Ràdio Cambrils. Es tracta de dos grups de tercer de primària. Els nens i les nenes, d’entre 8 i 9 anys, han visitat la ràdio i han pogut conèixer de primera mà com funciona l’emissora municipal. És la segona vegada que l’escola cambrilenca duu a terme aquesta activitat a Ràdio Cambrils. La primera va ser l’any 2022.

La part central del taller ha consistit a gravar un pòdcast, en el qual els protagonistes han estat els mateixos alumnes. Dividits en dos grups, els nens i les nenes han explicat als micròfons de Ràdio Cambrils quines són les seves activitats favorites. Entre les més habituals, hi ha: jugar a futbol, hoquei o pàdel, ballar, patinar, pintar o fer manualitats. Tot i que alguns infants estaven força nerviosos, finalment tots han sigut valents i s’han decidit a parlar davant dels micròfons i amb tots els seus companys. Els pòdcasts ja es poden escoltar a la pàgina web de Ràdio Cambrils (Grup A i Grup B). 

Aquesta col·laboració no és casualitat, ja que l’Escola Guillem Fortuny ha fet una aposta per incloure la ràdio com una eina d’aprenentatge entre els seus alumnes. De fet, fa un parell d’anys ja van fer un taller de ràdio, que també va comptar amb la col·laboració de l’emissora municipal. I la intenció del centre educatiu és disposar d’un estudi de ràdio propi, que els permetria ampliar el ventall d’activitats entre els alumnes. 

L’experiència ha estat molt positiva per a totes dues parts, per la qual cosa la intenció és que el taller es pugui celebrar anualment amb els alumnes de tercer de primària. Per tant, la pròxima edició es durà a terme l’any 2025. Per altra banda, Ràdio Cambrils tornarà a acollir aquest estiu tallers de ràdio i de gravació de pòdcasts, que com és habitual s’organitzaran de manera conjunta amb el departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Els Premis Lladonosa arriben a Reus aquest cap de setmana

Notícia següent

Albiach: “Volem aliances progressistes però per fer polítiques progressistes”

Notícies relacionades