Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

El Banc dels Aliments recapta 360kg de productes frescos als mercats de Reus

Avatar photo

Aquestes donacions es gestionen des del Programa de gestió alimentària responsable, que es coordina des del Centre Social El Roser

Aquesta setmana han arribat a la cuina del Centre Social El Roser tots els productes frescos que s’han comprat amb els gairebé 1.300 euros recollits gràcies a les aportacions dels clients del Mercat Central i del Mercat del Carrilet durant el Gran Recapte del Banc dels Aliments que es va fer al novembre.

Amb la suma de tots els tiquets de 3 euros que adquirien els clients i la col·laboració desinteressada de moltes de les parades del dos mercats, s’han pogut recollir 75 quilos de carn (llom de porc o trinxat de vedella per exemple), 17 quilos de peix fresc, 47 quilos d’ous, gairebé 200 quilos de fruita i verdura i més de 20 quilos d’altres productes com llegums, embotits i formatge. Cal destacar que la majoria de parades han aportat més aliments dels diners que van recaptar amb la campanya solidària.

La venda de xecs per sumar-se al Gran Recapte va arribar a les parades dels Mercats de Reus el novembre de 2020 amb força èxit. Fins aleshores, en edicions anteriors del Gran Recapte, només s’hi podia col·laborar amb la compra directa d’aliments en alguns supermercats de la ciutat. La col·laboració comprant un val a les parades dels mercats evita qualsevol risc i permet una participació activa dels mercats en aquesta acció solidària. A més, la recollida dels productes frescos es fa a finals de gener, setmanes després del Gran Recapte i quan ja es tornen a necessitar aliments.

Aquestes donacions es gestionen des del Programa de gestió alimentària responsable, que es coordina des del Centre Social El Roser. En concret, els aliments frescos i de qualitat es distribuiran entre les persones de la ciutat que ho necessiten a través del menjador social mitjançant les tres modalitats en què ofereix el menjar (presencial, per emportar-se i a domicili), i del rebost social del Centre Social El Roser.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’ajorna la votació de l’Ordenança de convivència ciutadana de Solsona

Notícia següent

Castelldefels aprova les ordenances fiscals i preus públics per a 2023

Notícies relacionades