Reus celebra el Dia Mundial del Comerç Just

Avatar photo

Amb motiu del Dia Mundial del comerç Just, que se celebra demà, 11 de maig, el Departament d’Acció Exterior i de la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques (LaC oordi) impulsen durant tot el mes de maig la XXV campanya per donar visibilitat al comerç just amb la voluntat de contribuir a la creació d’una ciutadania conscient, formada, crítica, compromesa i mobilitzada. A Reus, els organitzadors de la campanya «Mes del Comerç Just 2024», han comptat un any més amb el suport de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus, a través de l’Àmbit de Cooperació i Solidaritat. Un suport que es concreta en l’organització dels Racons de Lectura sobre aquesta temàtica a les biblioteques Central Xavier Amorós, Pere Anguera i del Centre de Lectura i a les escoles Alberich i Casas, Eduard Toda i La Vitxeta.

Formen part d’aquests Racons de Lectura tres contes de l’escriptora Xesca Salas i la il·lustradora Xisca Villoslada editats per Shikamoo, una associació sense ànim de lucre que treballa per donar a conèixer el comerç just com a alternativa de consum per fer front a les desigualtats i transformar la societat cap a un model més just:

  • Això (no) és Just!: Un conte per aprendre a identificar situacions injustes i a trobar solucions per revertir-les a través de la història de la lleona Serafina, que vol jugar amb unes girafes que, en un principi, es neguen a compartir amb ella les seves joguines.
  • Nhu i la revolta de les camisetes xerraires: Un conte que incideix en el poder dels gestos petits per canviar el món a través d’una història que explica d’on ve el cotó i com es pot vestir de forma conscient i sostenible, a través d’una història divertida.
  • Haki, la papallona màgica: Un conte que explica la història de la Duna i l’Usawa, que tenen sis anys i viuen separades per milers de quilòmetres. Tot i la distància, totes dues el dia del seu aniversari reben un regal molt especial que farà que la màgia inesperada de la papallona Haki les connecti per sempre… Es tracta d’aprendre paraules en swahili, descobrir d’on ve la xocolata, com es diu l’arbre del cacau, què és el comerç just i una multinacional, el perquè del canvi climàtic, què vol dir explotació infantil i què és l’efecte papallona.

A més, el 8 de maig, la sessió mensual dels contes solidaris va comptar amb una activitat especial a càrrec de Carles Cuberes: «Amb gust de cafè», un espectacle de contes teatralitzats amb música i cançons populars d’arreu del món. En Kaldi des d’Etiòpia, el senyor José des de Nicaragua i la Nala des de Tanzània van ser els protagonistes d’un viatge ple de contrastos, sensacions, valors i emocions.

Altres activitats
El dilluns 6 de maig va tenir lloc una xerrada sobre comerç just i finances ètiques a la Sala Central de la Biblioteca Central Xavier Amorós. A més, fins al 20 de maig, es pot visitar en aquest mateix espai l’exposició fotogràfica «Desenvolupament en Positiu. Una altra mirada a les persones empobrides del Sud», que mostra com els microcrèdits, l’accés a l’aigua, les energies renovables, l’accés a sanitat, l’agricultura sostenible… generen oportunitats de desenvolupament que són possibles gràcies al fet que cada vegada més persones volen que els seus estalvis ajudin a transformar el món. A continuació, del 20 al 24 de maig la mateixa exposició es podrà visitar a la Biblioteca Campus Bellisens.

A més, durant tot el mes, hi ha una exposició bibliogràfica dels documents relacionats amb aquest tema a les biblioteques municipals de Reus.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Es manté la tendència a la baixa de l’atur a Parets

Notícia següent

Mònica Sales fa una crida a no deixar escapar ni un sol vot per restituir el president Puigdemont

Notícies relacionades