L’Olimpíada Escolar 2019 es farà del 8 al 29 de març

La Regidoria d’Esports i el Consell Esportiu del Baix Camp han avançat aquest dimecres la convocatòria de l’Olimpíada Escolar 2019, que es desenvoluparà del 8 al 29 de març. La 37ª edició d’aquest esdeveniment esportiu escolar mantindrà les modalitats esportives les condicions d’inscripció i el reglament vigent en l’anterior convocatòria. Els centres educatius que desitgin participar-hi poden tramitar les inscripcions del 15 d’oc tubre al 21 de desembre de 2018 a través del Consell Esportiu del Baix Camp.

Les categories que podran participar en aquesta edició seran les d’alevins (nascuts el 2007 i 2008) i benjamins (2009 i 2010). Tal i com han explicat el regidor d’Esports, Jordi Cervera, i el president del Consell Esportiu del Baix Camp, Josep M. Llebaria, els esports que es convoquen i les seus (algunes de les quals seran novedoses) són les següents:

Esports convocats i seus (esports d’equip):

Bitlles Catalanes. Plaça Patacada de Reus
Hoquei 3 patins. Reus Deportiu
Minibàsquet. Reus Deportiu, Club Natació Reus Ploms, Polilleuger Escola Ciutat de Reus
Minihandbol. Polilleuger Escola Alberich i Casas de Reus
Futbol sala. Pavelló Olímpic Municipal de Reus
Futbol 7. Camps Municipals de La Pastoreta, Reddis, Districte Vè, Mas Iglesias, Estadi Municipal Annex i Camp Pare Manyanet de Reus
Esports convocats i seus (esports individuals):

Atletisme. Club Natació Reus Ploms
Bàdminton. Polilleuger Escola Alberich i Casas
Cursa familiar. Club Natació Reus Ploms
Escacs. Institut Escola Pi del Burgar i una segona seu a determinar
Gimnàstica Rítmica. Reus Deportiu
Natació. Reus Deportiu
Patinatge. Club Natació Reus Ploms
Tennis. CT Monterols de Reus
Tennis taula. Reus Deportiu i una segona seu a determinar
Aquestes seus són provisionals i estan subjectes a possibles canvis en funció dels esportistes i equips inscrits i en funció de la disponibilitat de les diferents instal·lacions.

Des de l’organització de l’Olimpíada s’ha proposat desenvolupar la cursa de pares i la cerimònia de cloenda el divendres dia 29 de març a la pista d’atletisme del CN Reus Ploms. La cerimònia d’inauguració es portarà a terme al Pavelló Olímpic Municipal.

L’Observatori i la Targeta Verda
Una edició més es manté la presència de l’Observatori dels Esportistes (integrat pels capitans i capitanes representants de cada una de les escoles participants) i la Targeta Verda, com a elements de participació directa i difusió dels valors positius de l’esport entre els nens i nenes.

El grup d’infants que formaran part de l’Observatori participaran a la cerimònia inaugural i de cloenda, representant el centre en alguns dels rols reservats en el protocol de l’acte (jurament, entrada i enlairament de la bandera Olímpica, recorregut de la torxa, etc.).

També seran els encarregats i encarregades d’elaborar l’avaluació de l’Olimpíada, recollint les opinions dels seus companys/es i analitzant les seves vivències i experiències durant la competició. Durant el Parc de Nadal 2018-19 es realitzarà una primera reunió de capitans i capitanes, en concret el dia 28 de desembre a la tarda.

El programa Targeta Verda té com a finalitat aplicar les accions recollides al “Manifest Targeta Verda” que estableix un protocol d’actuació i unes normes de conducta durant les competicions per part de tots els agents: espectadors/es, jugadors/es, tècnics i tutors/es de joc, per fomentar el joc net.

A més, aquest programa preveu distingir amb reconeixements les accions dels centres educatius i/o persones implicades en la 37a Olimpíada Escolar Reus 2019 que fomentin els valors positius i cívics de l’esport, d’acord amb els informes i graelles d’observació que facin arribar els tutors/es de joc i observadors/es de pista de cada esport.

En aquest sentit, els reconeixements preveuen diferents categories, que són les següents: reconeixement al centre educatiu que fomenta el joc net i els valors positius de l’esport, en els esports col·lectius; reconeixement al centre educatiu que fomenta el joc net i els valors positius de l’esport, en els esports individuals; reconeixement a l’entrenador/a o delegat/ada i, finalment, reconeixement a l’acció més destacada de l’Olimpíada Escolar Reus 2019.

Com en les darreres edicions, la presentació de la programació definitiva de l’Olimpíada Escolar 2019 amb calendari, seus i format de competició definitius, es preveu fer-la durant la primera quinzena de febrer a la Sala Santa Llúcia.

Torneig bàsquet 3×3 adults
Per segon any consecutiu, està previst que els dissabtes 9 i 16 de març de 2019 a la tarda, es porti a terme una competició de Bàsquet 3×3 per a membres, majors de 18 anys, de la comunitat educativa dels centres educatius participants a la 37a Olimpíada Escolar Reus 2019.

Cada centre educatiu o AMPA haurà de formalitzar la inscripció dels seus equips en les terminis i amb les condicions establertes pel Comitè Organitzador.

Concurs per escollir el cartell de la 37ª Olimpíada
Un any més es preveu realitzar un concurs per escollir el cartell que ha d’identificar l’Olimpíada Escolar. En aquesta ocasió hi poden participar tots els infants nascuts/des entre els anys 2005 i 2013 i matriculats/ades en centres educatius (públics, concertats i/o privats) de les comarques del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. Cada centre educatiu haurà d’escollir 3 treballs de la seva escola i enviar-los al Consell Esportiu del Baix Camp abans del dimecres 19 de desembre de 2018 a les 15:00 h.