Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Reus engega la recollida d’aportacions de la ciutadania sota la pregunta ‘Quina ciutat vols?’

Avatar photo

El procés participatiu del Pla Estratègic Reus Horitzó 32 s’ha obert a tota la ciutadania aquest dilluns, 16 de maig i la recollida d'aportacions de la ciutadania estarà oberta fins al 30 de juny

El procés participatiu del Pla Estratègic Reus Horitzó 32 s’ha obert a tota la ciutadania aquest dilluns, 16 de maig i la recollida d’aportacions de la ciutadania estarà oberta fins al 30 de juny. Batejat amb una pregunta clara, “Quina ciutat vols?”, el procés participatiu es presenta amb dos objectius bàsics: facilitar la participació del conjunt de la ciutadania i recollir el màxim de mirades possible en relació als projectes que es posen a debat.

Tancada la fase de diagnosi a principis d’any, el procés d’elaboració del Pla Estratègic Reus Horitzó 32 es troba actualment en la fase prospectiva; una fase en la qual es vol respondre la pregunta “On volem ser?” i en la que és fonamental escoltar tota la ciutadania perquè digui com s’imagina la ciutat a 10 anys vista. Per això, en aquesta fase s’obre el procés de participació a tota la ciutat.

Les propostes i aportacions de la ciutadania recollides en aquesta fase seran la base per dissenyar la part més operativa del pla, la fase d’estratègia; és a dir, què cal fer per arribar a l’horitzó marcat. En aquesta darrera fase es concretarà i sistematitzarà com arribar a l’Horitzó 32.

El procés participatiu s’organitzarà a través de 6 àmbits temàtics que ajudaran a prioritzar i concretar els projectes motor del Pla Estratègic. Cadascú podrà decidir en quin o quins vol participar. Aquests àmbits temàtics són:

  • Cures: Les cures són el conjunt de tasques que serveixen per sostenir i mantenir el benestar físic i emocional de les persones. Tots/es tenim el dret i el deure de rebre i de proveir cures, tot i que poden variar d’intensitat en funció de les nostres necessitats.
  • Hàbits saludables i benestar emocional: Parlem d’hàbits saludables per referir-nos a aquelles activitats i rutines que duem a terme i que tenen una incidència en el nostre benestar físic, mental i social.
  • Cultura i art: Ens referim a les propostes i activitats culturals i artístiques de la ciutat des d’una doble vessant: la creació i l’accés o oferta disponible.
  • Ciutat en 15 minuts: ‘Ciutat en 15 minuts’ és una forma de referir-nos a com podem planificar la ciutat des de la proximitat i comoditat, garantint l’accés fàcil i ràpid als serveis, recursos o espais que utilitzem de forma quotidiana.
  • Xarxa ciutadana: La xarxa ciutadana inclou aquells espais i pràctiques que enforteixen les relacions comunitàries i que cerquen millorar col·lectivament la qualitat de vida.
  • Atracció d’emprenedoria i iniciatives econòmiques: Ens referim a aquells elements que poden fer de Reus una ciutat on sorgeixin o s’hi instal·lin iniciatives empresarials innovadores i de qualitat.

Formes de participar-hiEs podrà participar des del 16 de maig fins al 30 de juny a través de diferents canals i formes: a través d’una enquesta participativa i d’espais de debat i altres accions.

Enquesta participativa

  • Mitjançant l’enquesta en línia: Es podrà accedir a una enquesta en línia que vehicularà a través de la plataforma Reus Participa, a la qual es podrà accedir a través dels QR i enllaços distribuïts per la ciutat. Els trobareu a tríptics, cartells; així com a la pàgina web de l’Ajuntament. (https://participa.reus.cat).
  • Mitjançant els Punts d’Interacció Mòbil: Del 19 de Maig al 28 de Juny, s’instal·laran fins a 20 Punts d’Interacció Mòbil per tota la ciutat, on podreu participar-hi presencialment. Trobareu tota la informació sobre horaris i llocs als tríptics, al web de l’Ajuntament i a la plataforma Reus Participa.
  • Des dels centres cívics i altres equipaments municipals: Els diferents centres cívics de la ciutat posaran a disposició de la ciutadania un ordinador des d’on es podrà accedir a l’enquesta en línia. També hi haurà punts de suport a la participació al Casal de Joves, a les biblioteques, a la regidoria de Participació, etc.

Espais de debat i altres accions

  • Sessions deliberatives i participatives: Es duran a terme 4 sessions de participació dinamitzades durant el mes de juny a diferents localitzacions de la ciutat. També hi haurà sessions de debat i participació tant del Fòrum Ciutadà com del Fòrum Territorial.
  • Quadern de família: Aquesta és una proposta dirigida a alumnes de 6è d’Educació Primària dels centres educatius de Reus perquè també hi puguin dir la seva. És un públic que serà protagonista de la ciutat d’aquí 10 anys i que fins ara no hi ha pogut participar. A més, aquest quadern es farà extensiu a les seves famílies per recollir el màxim d’opinions i visions diferent en relació amb un projecte motor concret d’aquest pla Estratègic.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ÚLTIMA HORA: Troben un cadàver surant al canal del Seròs de Lleida

Notícia següent

Tanca un emblemàtic restaurant de Lloret

Notícies relacionades