Marta Llorens: “El nou contracte de la brossa no beneficia ni a la ciutadania, ni al medi ambient”

La CUP de Reus és l’única formació que ha defensat al ple la municipalització d’aquest servei

Foto de la regidora de la CUP, Marta Llorens. Foto: Daniel Martínez Jorba.

El govern municipal de Reus va anunciar ahir l’inici del concurs públic per al nou contracte del servei de recollida de residus i neteja viària, actualment en pròrroga forçosa a Fomento de Construcciones y Contratas, S.A. (FCC). Marta Llorens, portaveu de la CUP, s’ha referit així a l’anunci del govern: “Malgrat intentin millorar l’anterior, aquest nou contracte és un pedaç que només beneficiarà l’empresa concessionària, en cap cas la ciutadania o el medi ambient”.

La CUP de Reus és l’única formació que ha defensat al ple la municipalització d’aquest servei, que, segons els anticapitalistes, té la partida de despesa més gran del pressupost de l’Ajuntament de Reus (entre 12 i 13 milions d’euros). “És una bajanada seguir externalitzant un servei bàsic de competència municipal. Tant a nivell econòmic, per donar diners públics a empreses de l’IBEX 35 durant deu anys, com a nivell mediambiental, ja que no respecta els estàndards de recollida selectiva de la Unió Europea”, afegeix Llorens.

Un estudi encarregat per l’Ajuntament de Reus xifra en un milió i mig d’euros l’estalvi que suposaria la gestió directa i pública de la recollida de brossa. “Aquesta nova licitació, que no aconseguirà millorar els percentatges de recollida selectiva, serà més cara per al contribuent i menys ecològica per al municipi i el planeta”, conclou la portaveu de la CUP.