Reus proposa un trasllat de la parada del bus interurbà de les Oques

La nova parada s'ubicaria davant la Biblioteca Central Xavier Amorós

L’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal Reus Transport, ha sol·licitat a la Generalitat de Catalunya el trasllat de la parada de busos interurbans de la plaça de les Oques fins a l’aparcament de zona blava Riudoms, situat davant de la Biblioteca Central Xavier Amorós. L’objectiu és descongestionar la mobilitat a la zona i facilitar el servei als usuaris.

El considerable augment dels autobusos interurbans que fan llargues parades en aquesta plaça han provocat dificultats a l’hora de la circulació de vehicles. A més, la parada ha quedat insuficient per absorbir el volum de busos actuals quan coincideixen diverses línies alhora. Per això, s’ha enviat a la Generalitat una proposta de trasllat a l’àrea d’estacionament Riudoms, a poc més de 100 metres de la plaça de les Oques.

Aquesta nova parada permetria la coincidència de fins a cinc vehicles de forma simultània al mateix espai. Respecte als usuaris, s’instal·larien bancs i marquesines per facilitar l’espera. A més, un dels elements que s’ha tingut en compte a l’hora d’escollir la nova parada ha estat la facilitat de connexió amb el centre de la ciutat i els autobusos urbans, que seran els únics que es mantindran a les Oques.

Per poder ubicar la nova parada a la zona blava Riudoms, l’aparcament es veurà reduït en un 40%. Per contrarestar aquesta manca de places, es faran dues noves zones d’aparcament gratuït al carrer Sor Lluïsa Estivill i a l’avinguda Països Catalans, que tindran 70 i 350 places respectivament.

Per poder traslladar la parada, l’Ajuntament ha mantingut contactes amb les empreses concessionàries de transport interurbà i la Generalitat, que serà ara qui haurà d’acceptar la proposta final. Un cop confirmat el trasllat de les parades, es plantejarà la reforma i adaptació de les parades del servei de transport urbà per adaptar-les a les demandes dels usuaris.