Ciutadans Cambrils sol·licita a l’Ajuntament tota la informació sobre l’empresa Ingesol EPEL

Aquest negoci municipal és el que gestiona les llars d’infants, el pla local d’habitatge i la neteja i manteniment de platges

Ajuntament de Cambrils. Imatge pròpia

El Grup Municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Cambrils ha demanat “la informació econòmica de l’empresa municipal Ingesol EPEL, que gestiona les llars d’infants municipals, el pla local d’habitatge i la neteja i manteniment de platges”. En concret, Cs ha registrat una sol·licitud per escrit en què reclama “un informe d’avaluació econòmica on consti una anàlisi detallada dels costos i de les principals ràtios econòmiques dels anys 2018, 2019 i 2020”.

El portaveu municipal de Cs, Juan Carlos Romera, ha explicat que “l’objectiu és saber els costos i situació exacta d’Ingesol”. “Les dades que tenim demostren que aquesta empresa municipal no és viable i que els serveis que presta són millorables, però volem saber totes les xifres i la situació econòmica exacta”, ha destacat.

Romera ha recordat que “durant el que portem de 2020 l’Ajuntament ja ha demanat tres pòlisses de crèdit per destinar-les a Ingesol, l’última, al mes de juny i per valor de 170.000 euros”. “Aquest fet demostra que aquesta empresa municipal té uns costos i deficiències estructurals que la fan inviable”, segons el portaveu municipal de Cs.

Per això, “Cs aposta per dissoldre Ingesol EPEL i per la gestió directa de l’Ajuntament, un canvi que permetria un important estalvi en costos com càrrecs d’alta direcció alhora que es mantindrien o, fins i tot, millorarien els serveis que es presten”, ha conclòs.