L’Ajuntament de Cambrils no autoritza la recollida de garrofes i olives en zones verdes municipals

La Generalitat adverteix que els permisos no són vàlids per a la recepció als magatzems i incompleixen mesures de traçabilitat d’obligat compliment

Aquesta temporada l’Ajuntament de Cambrils tampoc no expedirà més autoritzacions per a la recollida de garrofes i olives en zones verdes municipals, seguint els consells de la Generalitat i dels Mossos d’Esquadra, arran de la problemàtica dels robatoris d’aquests fruits.

La decisió del consistori ve motivada per una comunicació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat que desaconsella l’expedició d’autoritzacions per la recollida de garrofes i olives perquè no són vàlides per a la recepció per part dels magatzems.

Cal tenir en compte les mesures de traçabilitat d’obligat compliment per la venda de productes que entren a la cadena alimentària impliquen el registre del codi del titular de la parcel·la de procedència i la declaració agrària que assegura l’origen del producte i la seva legalitat.

A més, l’any passat el cos de Mossos d’Esquadra va informar al consistori que havien trobat persones transportant carregaments de garrofes i olives de procedència dubtosa, que utilitzaven l’autorització emesa per l’Ajuntament de Cambrils com a salvaguarda.

Fins el 2020 aquests permisos es donaven cada any en precari i de manera gratuïta i s’atorgava a cada persona sol·licitant una zona concreta amb un número similar de garrofers i oliveres per evitar conflictes.