La caminada pel Massís de les Muntanyes de Prades arriba a la XXIa edició

El pròxim dissabte dia 26 de setembre excursionistes d’arreu del territori es trobaran per celebrar aquesta cita obligada pels amants del senderisme

L’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMP) organitza per vint-i-unè any consecutiu la caminada pel Massís de les Muntanyes de Prades. La caminada, que tindrà lloc el pròxim dissabte 26 de setembre i que no és competitiva, recorre punts emblemàtics de la serralada i s’ha convertit amb el pas dels anys en un dels esdeveniments més importants del senderisme a casa nostra. Durant les vint edicions anteriors, prop de 5500 persones han participat d’una prova que ha estat possible gràcies a l’esforç dels voluntaris de l’entitat. En aquesta edició la caminada és una circular sobre Ulldemolins que passa per Albarca (Cornudella), Mas d’en Lluc, el Pla de la Guàrdia (Prades) i els Segalassos i s’ha identificat amb el títol de “Per senders verd d’alzina”, en tant que aquest és l’arbre que predomina en bona part de la ruta per aquesta zona de la serralada.

Des de l’AAMP s’ha vetllat per poder celebrar l’esdeveniment garantint totes les mesures de seguretat derivades de la crisi sanitària de la Covid-19 i seguint sempre les directrius de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu ha estat en tot moment el de mantenir viva aquesta cita del senderisme a les comarques de Tarragona, fet que converteix la XXI caminada pel Massís de les Muntanyes de Prades en una de les poques activitats que s’han mantingut en el calendari excursionista de Catalunya. Les mesures Covid-19 impliquen que l’edició d’enguany sigui més reduïda i que s’hagin hagut de salvar diverses dificultats amb un esforç d’imaginació. Això es concreta, per exemple, en l’absència de punts d’avituallament en carrera que s’han substituït amb dos avituallaments: un a l’inici –amb tot allò necessari per a la cursa–, un punt d’aigua intermedi, i un al final. 

La XXI caminada pel Massís de les Muntanyes de Prades tindrà un sol recorregut de 32 km i un desnivell positiu de 1035 m, que s’ha de fer en menys de 12 h, i la inscripció té un preu de 20 euros pels federats i 25 euros pels no federats. La ruta s’inicia i acaba a Ulldemolins. El punt de sortida serà esglaonat, entre les 7 h i les 8 h del matí, i l’arribada es durà a terme abans de les 20 h del vespre. Coincidint amb la celebració d’aquesta prova l’AAMP ha posat en marxa una nova web (www.aamp.cat) des d’on ja s’han pogut fer les inscripcions i on es pot consultar tota la informació relativa a la XXI caminada, així com l’enllaç de la ruta a Wikiloc. Com en la darrera edició, es regalarà també una samarreta dissenyada per l’ocasió. Aquest any la celebració de la caminada ha estat possible gràcies a la col·laboració d’Assegurances German/Catalana Occident, Simón Coll Xocolaters, Frit Ravich i Delaviuda.

Els participants es poden inscriure a la caminada a través de la web de l’associació www.aamp.cat o del lloc web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya www.feec.cat fins al dia 23 de setembre. Amb motiu de les mesures Covid-19 enguany no es poden formalitzar les inscripcions de forma presencial el mateix dia de la caminada.