Valls se suma al Gran Recapte, que enguany serà virtual

Les aportacions que es facin des dels supermercats de Valls es destinaran íntegrament a la compra d’aliments per part de les entitats del tercer sector de la ciutat

Imatge de la recollida d'aliments.

La Fundació Banc d’Aliments, Càritas Interparroquial de l’Alt Camp, l’Assemblea Local de Creu Roja de Valls, el menjador social “La Taulada”, l’associació Egueiro i la Regidoria d’Acció Comunitària de l’Ajuntament de Valls impulsen, per desè any consecutiu, la campanya solidària de recollida d’aliments que coincideix de nou amb el Gran Recapte.

Enguany se celebrarà del 16 al 21 de novembre i en aquesta edició, a causa de les mesures de prevenció per la Covid-19 i per protegir a voluntaris i donants, la recollida d’aliments serà virtual.

Així, aquest cop les donacions hauran de ser monetàries i tot el que es reculli es destinarà a la compra d’aliments. Es podran efectuar de manera virtual tan a la web www.granrecapteonline.com o via bizum (amb el codi 33596), però també es podran fer les aportacions econòmiques a la caixa dels supermercats.

Aquestes donacions es destinaran a la compra d’aliments i en el cas de les aportacions que es facin des dels supermercats de Valls, es destinaran íntegrament a les entitats del tercer sector de la ciutat.

En totes les edicions anteriors celebrades a Valls, el nombre d’aliments ha crescut i així l’any passat se’n van aconseguir 21.000 quilos, amb un paper molt important dels gairebé 180 voluntaris que hi van prendre part. Les donacions contribueixen a nodrir de recursos els magatzems de les entitats socials de la ciutat que, a la vegada, fan possible el repartiment a aquelles famílies més vulnerables i en situació de risc.

Als supermercats serà el mateix personal qui convidi a participar-hi amb donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE que s’oferirà al donant. El divendres 20 i el dissabte 21, es reforçaran aquests supermercats de Valls amb la presència de voluntariat, però com a mesura de prevenció, només hi haurà dues persones per torn d’acord amb les indicacions que el Banc d’Aliments ha adoptat enguany per la situació de la pandèmia.

Les donacions que es recullin als supermercats de Valls seran bescanviades pels aliments que les entitats del municipi han sol·licitat com a prioritàries al Banc d’aliments: pasta, llet, llegums, fruits secs i conserves de peix.

El Gran Recapte és un dels moviments d’acció solidària més importants a Catalunya que cada any mobilitza la ciutadania per garantir el dret a l’alimentació de les persones en situació de vulnerabilitat i major risc social. La pandèmia de la Covid-19 fa més necessari que mai participar en aquesta iniciativa solidària davant l’emergència social i econòmica derivada de la situació sanitària i per això mateix l’organització fa una crida a la ciutadania a participar-hi.

A Valls, la campanya compta amb la col·laboració un cop més de Ràdio Valls, l’Opció i el setmanari El Vallenc que se sumen amb la difusió d’aquesta iniciativa impulsada per la Fundació Banc d’Aliments, Càritas Interparroquial de l’Alt Camp, l’Assemblea Local de Creu Roja de Valls, el menjador social “La Taulada”, l’associació Egueiro i l’Ajuntament de Valls a través de la regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat.