Dimarts, 19 de març de 2024
És notícia

Valls organitza una mostra de videodansa per reivindicar les històries de dones oblidades

Avatar photo

L'acte s'emmarca en la programació al voltant del Dia Internacional per a l'eliminació de la Violència envers les Dones 2021

El dimarts 30 de novembre, a partir de les 16:30 h, el Teatre Principal de Valls acollirà una mostra de videodansa, una innovadora proposta per reivindicar les històries de dones oblidades. L’acte s’emmarca en la programació organitzada per celebrar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència envers les Dones. L’acte està organitzat per la Regidoria d’Acció Comunitària, Participació i Igualtat, en col·laboració amb el Consell de Dones de Valls. És una iniciativa impulsada des del Pla d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI), que sorgeix del projecte Radars i que està inclosa dins de les accions emmarcades en el Pla Municipal de la Gent Gran (2021-2025). La mostra de videodansa anirà a càrrec de l’estudi fotogràfic local DansPXL. L’entrada és lliure i gratuïta fins a completar aforament.

L’objectiu d’aquest acte és donar visibilitat a qüestions de gènere que sovint passen desapercebudes en l’àmbit audiovisual i també la necessitat de reivindicar les històries de dones, a vegades oblidades en aquest sector.

L’acte central consistirà en la visualització de diferents vídeos de dansa. Semillas tracta temes relacionats amb les dones, binarismes i dansa espanyola i flamenca. Memòria de les Oblidades, basada en l’obra de Tecla Martorell, ens parla de les dones que van morir al convent-presó de les Oblates de Tarragona durant els anys de la Guerra Civil i la Postguerra. Finalment, Una vida mejor explica la història de superació de María Poyatos i Encarna Pérez en un vídeo basat en l’experiència viscuda per moltes persones durant els anys cinquanta i seixanta, quan molt poques dones van atrevir-se a deixar-ho tot per emprendre un nou camí soles. Aquesta darrera videodansa comptarà amb la presentació d’una de les testimonis protagonistes, l’Encarna Pérez.

Posteriorment a la visualització de les videodanses, l’acte continuarà amb un col·loqui a càrrec de Marta Arjona, directora de DansPXL, Susanna Dasca, tècnica de Gent Gran de l’Ajuntament de Valls, i Aïda Sànchez, historiadora local i representant del Consell de Dones, qui farà una contextualització històrica dels temes tractats als vídeos amb perspectiva de gènere.

Del 18 de novembre al 2 de desembre s’organitzaran diversos actes al voltant del 25N, com xerrades, la projecció d’una pel·lícula, lectura del manifest institucional o una sessió de defensa personal per a dones.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nova acció per pacificar el trànsit davant l’Escola Vedruna de Santa Coloma de Queralt

Notícia següent

Reus encarrega els projectes de les inversions en el manteniment de la via pública

Notícies relacionades