Llibertat provisional pel regidor de Valls investigat per abús sexual a un menor

Ayala assegura davant del jutge que les relacions van ser consentides quan el jove ja tenia setze anys

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El jutjat d’instrucció 2 de Valls, en funcions de guàrdia, ha acordat llibertat provisional amb mesures cautelars per al regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Ayala va ser detingut aquest dimarts al vespre pels Mossos d’Esquadra investigat per un delicte d’abús sexual a un menor de setze anys. El jutge li ha retirat el passaport i li prohibeix sortir del territori, Ayala també haurà de comparèixer al jutjat sempre que sigui requerit. La causa està oberta pel delicte d’abús sexual a un menor i s’enviarà a repartiment per veure quin jutjat de Valls assumeix la instrucció.

Els fets haurien passat l’any 2015. Segons ha pogut saber l’ACN, en la seva declaració davant el magistrat el regidor hauria reconegut una relació sentimental i haver mantingut relacions amb el jove, però no pas el 2015 sinó els anys 2019 i 2020, quan ja tenia setze anys. L’acusació particular havia demanat presó preventiva, mentre que la fiscalia ha demanat una ordre d’allunyament i prohibició de comunicació amb la víctima.

L’investigat, que només ha respost preguntes del seu advocat, ha explicat que va mantenir relacions consentides amb el jove quan aquest ja tenia 16 anys, el 2019 i 2020, i per tant ja podia donar el seu consentiment legal.

Segons fonts properes a la víctima consultades per l’ACN, el jove, en canvi, explica que des del 2015, quan ell tenia 13 anys i l’investigat uns 25, va mantenir una relació tòxica i de poder amb l’ara regidor, a qui la diferència d’edat i la formació en arts escèniques li donava autoritat dins del grup de teatre. Fa mesos, durant la pandèmia, el jove va començar a reflexionar sobre aquells fets i mitjançant teràpia i acompanyament emocional es va sentir prou preparat per explicar-ho. La setmana passada va presentar la denúncia formal davant dels Mossos d’Esquadra, que aquest dimarts van detenir el sospitós.

Al Grup del Teatre Principal de Valls, del qual Ayala i la víctima en són membres, ja fa temps que hi havia certa mala maror. Fa uns mesos diversos membres del grup, entre els quals el noi que ha denunciat Ayala per abusos, van queixar-se a la junta directiva d’alguns comportaments inapropiats en el tracte de diversos membres de l’entitat, però lluny de l’àmbit sexual. La junta va aplicar un protocol intern per analitzar els casos.