David i Òscar Sendra, els germans que triomfen amb vins ecològics de proximitat

El celler ViSendra va començar a elaborar els seus vins l’any 2010. Es tracta, doncs, d’un projecte nou, però que sorgeix d’una tradició antiga, donat que la família Sendra s’ha dedicat a la pagesia i la cura de la terra des de diverses generacions enrere.

Els germans David i Òscar Sendra són els propietaris de ViSendra i els responsables de perpetuar l’activitat vinícola familiar.

On podem trobar el celler ViSendra?

Estem unicats a Les Pobles, tocant a Aiguamúrcia, a 450m d’alçada, però també tenim terres al Penedès. D’aquí que la DO sota la que ens acollim sigui la DO Catalunya. El xarel·lo, la parellada, el macabeu, el chardonnay o el moscatell i també el pinot noir, l’ull de llebre i el merlot, són les varietats de raïm de les que neixen els vins del celler ViSendra.

Elaboreu vins ecològics i vegans. Què vol dir això?

L’elaboració del vi passa per un procés de clarificació que arrossega fins al fons de la tina les partícules naturals del vi que queden en suspensió. Antigament aquest procés es realitzava amb cua de peix o amb clara d’ou, d’on prové el seu nom. En els vins que elaborem al celler ViSendra, aquest procés es realitza amb proteïna de pèsol, la qual crea una gelatina que actua com a element que afavoreix la clarificació de manera natural. Per això, donat que no s’utilitza cap element de naturalesa animal, es pot afirmar que els vins ViSendra són vegans i ecològics.

Prendre una copa de vi sempre és una experiència sensorial que s’accentua d’acord amb el tipus de vi. Quins són els tipus que elabora ViSendra?

Estic d’acord que el vi és una experiència sensorial, sobretot quan com a elaboradors, hem mimat cada detall del producte que embotellem.

ViSendra elaborem 3 tipus de vins blancs, 5 negres, 4 escumosos i 1 rosat.

Quines són les principals característiques que destacaries d’aquests vins? Repassem-los d’un en un.

XPM és un blanc que comença afruitat i acaba sec, amb notes de fruites tropicals com mango i pinya. Va molt bé en plats d’arròs i paelles de marisc.

El Negre 6 Roure és un vi de criança elaborat en barrica de roure americà, amb orellera i merlot. El seu bouquet recorda la fruita negra, amb tocs de pruna i regalèssia. Marida amb qualsevol plat de carn a la brasa.

Petó Rosa és l’escumós estrella de ViSendra. Els seus tons de maduixa fresca realcen un bon plat de fideuà o qualsevol àpat a base de tapes.

El rosat Persica evoca la maduixa madura i casa amb tota mena de formatges frescos i amanides en les que hi hagi fruits vermells.

SENSACIÓ I EMOCIÓ

Sens dubte, una esclatant varietat sensorial i emocional que converteix els vins del celler ViSendra en altament recomanables.