Arrenca la 16a edició del Festival Guant de titelles

Fins al 8 de desembre Valls serà l'epicentre de món titellaire, després de que el festival es va haver de posposar per les restriccions amb motiu del Covid19

Aquest dimarts, 1 de desembre, ha començat la 16a edició del Festival Guant, després de que s’hagués de postposar per les restriccions marcades amb motiu de la Covid19. Aquest any el Guant té un marcat caràcter català, les nou companyies que conformen el cartell d’enguany venen de diferents punts de Catalunya, des de Cambrils a Celrà passant per Vilassar de Mar, Maià de Montcal o Valls. La direcció del Festival en aquests moments d’incertesa a causa del Covid-19 ha volgut apostar de manera decidida per recolzar a les companyies del territori.

Es podran veure dues estrenes absolutes en el marc del Festival Guant. El divendres 4 al Teatre Principal es podrà veure per primera vegada l’espectacle Fragile de la companyia Labú Teatre. Labú és un projecte artístic de creació escènica contemporània i investigació de l’objecte, atmosferes i paisatges visuals format per l’Anna Ros i l’Andreu Sans. Utilitzen un llenguatge únic, ple de textures, plasticitat i música, creant quadres visuals en moviment, utilitzen materials ordinaris i els transformen en quelcom extraordinari. Amb Fragile ens mostraran un delicat retrat de la fragilitat, una fragilitat que també pot ser bella i poderosa.

La (petita) Moby Dick de la Cia. Eudald Ferré també veurà la llum per primera vegada en el Festival Guant, el dimarts 8 de desembre en el Convent de les Arts d’Alcover amb diferents sessions d’aforament limitat. Un història d’amor encapçalada per una gran balena que encisarà a petits i grans.

Entre les propostes també destaca El lloc? De ser nosaltres. El projecte neix de la voluntat de trobada artística entre pare i filla (Pep i Sira Aymerich), un com escultor i performer i l’altra com a ballarina de dansa contemporània. Han construït una rèplica exacta del seu cos en forma de marioneta articulada, damunt de l’escenari combinaran dansa, música i moviment. Per altra banda, Mil bocins de terra seca és l’última producció de la companyia Zipit, un espectacle que parla de la sequera i de l’empenta que cal per a solucionar els problemes que ens causen dolor.

Els més petits també podran gaudir de la màgia dels titelles damunt de l’escenari del Teatre Principal amb Maüra, filla de la terra, un plàstic i visual espectacle inspirat en l’obra de Joan Miró on es conta com va sorgir el sol, la lluna i les estrelles. Clourà el festival el diumenge la companyia Petit Bonhom amb Cocoué, una invocació a la creació, a la capacitat que tots tenim a fer i desfer amb les nostres mans, a construir la història just en el lloc on les idees encara no tenen forma.

Exposició

Durant els dies del festival el públic que vagi al Principal es trobarà amb l’exposició Matito, l’alegria de viure sense fer res!. Un muntatge on coneixerem i ens divertirem amb el Matito un titella de guant alegre i juganer que té com a únic objectiu a la vida no fer res. El dimarts 1 i dimecres 2 de desembre es duran a terme unes visites guiades teatralitzades exclusives pels alumnes de P5 de les escoles de Valls.

Totes les localitats estan a la venda a través del canal on line www.valls.cat i a la taquilla del Teatre Principal de Valls els dimecres de 18 a 21 h i els divendres de 12 a 13:30 h.

#Cultura Segura

Els Teatres de Valls disposen de diverses mesures de protecció per tal de garantir un desenvolupament segur de l’activitat teatral, tant per als espectadors com per al personal, artistes i companyies. L’ús de mascareta serà obligatori en tot moment i en tots els espectacles. Els espectadors hauran d’aplicar-se gel hidroalcohòlic en el moment d’entrar al recinte i es demanarà evitar tocar els elements comuns en tot moment. També es prega als visitants que facin ús d’entrades en dispositius electrònics, evitant-ne l’ús en paper, així com que arribin amb suficient antelació als teatres per tal de fer un accés esglaonat, de la mateixa manera que es demanarà una sortida ordenada i progressiva de les sales, d’acord amb el personal dels teatres. A l’accés es farà control de temperatura.

Recordem que els espectacles programats el divendres, dissabte i diumenge, encara estan afectats pel confinament perimetral i l’entrada no serveix de justificant per la mobilitat entre municipis.

Per a qualsevol dubte o retorn, es pot contactar amb les taquilles del teatre a través del correu electrònic taquillateatres@valls.cat.