L’Arc Serveis ofereix ajuda a domicili a la gent gran de l’Alt Camp

L'entitat aposta per oferir suport en municipis rurals on manquen recursos per fer arribar els serveis bàsics per a la vida diària

L’envelliment de la població i el despoblament a les zones rurals és un fet. Segons les Nacions Unides, el 2020, un 43,83% de la població vivia en àrees rurals i, el 2050, es preveu que només sigui un 31,64%. Aquesta realitat també afecta les comarques d’interior del Camp de Tarragona. És per això que L’Arc Serveis -empresa d’ajuda a domicili per a gent gran, amb dependència o discapacitat que ofereix recursos i suport tècnic al Camp de Tarragona i al Baix Penedès- ha iniciat serveis d’ajuda a domicili (SAD) en pobles i zones rurals de l’Alt Camp com la Riba, a més d’oferir ocupació laboral indirecta en aquests municipis.

La gerent de L’Arc Serveis, Jerusalem Torra, recorda que “moltes d’aquestes poblacions han vist com desapareixien serveis del dia a dia com CAPs, bancs, etc…, amb un servei cada cop més informatitzat i excloent cap a les persones majors”. Torra alerta que aquestes persones grans “acaben aïllades, amb dificultats per fer l’AVD (activitat de la vida diària) i només compten amb el suport de la xarxa del veïnatge, la família i els ajuntaments que, amb pocs recursos, intenten fer arribar els serveis bàsics”.

Jerusalem Torra explica que una de les millors eines per combatre la manca de serveis bàsics és l’ajuda a domicili o servei d’atenció domiciliària a la gent gran, ja que “els permet viure el màxim temps possible a la seva llar i cobrir necessitats bàsiques com suport emocional, acompanyament, cures, alimentació o compres”. Gràcies a l’ajuda a domicili, persones grans de zones despoblades compensen la pèrdua d’autonomia que els impedeix fer les tasques quotidianes del dia a dia.

L’Arc Serveis aposta per oferir suport en poblacions rurals, així com la generació indirecta d’ocupació laboral a l’Alt Camp, on en pobles petits hi conviuen moltes persones gras.

Per contactar amb L’Arc Serveis: larcserveis@gmail.com o al telèfon 626 67 08 89 .