Adjudiquen les obres de reparació de la coberta i voltes de l’antiga església de Sant Francesc de Valls

L'Ajuntament el projecte per un import de 361.000 euros

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
L’Ajuntament de Valls ha adjudicat les obres de reparació de la coberta i voltes de l’antiga església de Sant Francesc per un import de 361.000 euros, IVA inclòs. L’adjudicatària és l’empresa Contrafforte Restauro.

L’actuació preveu solucionar les diverses patologies que afecten l’estructura de les voltes de les naus del temple i la coberta, com els danys a la teulada, fissures en murs o humitats per filtracions d’aigua, entre d’altres. L’antiga església de Sant Francesc, edifici de titularitat municipal i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local, forma part del monestir dedicat a Sant Francesc de Paula. Construït a finals del segle XVI i amb una superfície de més de 700 m2, el temple era la tercera església de la ciutat en dimensions.

Segons informen fonts municipals, el projecte de reparació preveu l’enderroc de la coberta i de tota la seva estructura, així com la reparació i reforç de les voltes amb una xapa de compressió. També es lligarà el coronament de les parets del cimbori i de la nau central amb corretges de formigó. La nova estructura de la coberta es farà amb encavallades de fusta i per a la nova teulada s’utilitzarà teula ceràmica, aprofitant les teules existents que es trobin encara en bon estat i substituint les que no per peces de característiques similars.

A més, amb les obres es contempla la canalització d’aigües pluvials amb canals i nous baixants, el tancament de les obertures amb maons en format de gelosia que permetrà la ventilació però impedirà l’entrada d’aus a l’interior. També es preveu el sanejament i reparació, tan a l’interior com a l’exterior, del basament o socolada de la façana principal i la neteja interior del temple.