Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

”Et juro que t’enterraré jo”: Les amenaces que rebia la dona de Valls abans de desaparèixer

Avatar photo

El passat 21 de juliol va fer un any de l’absència de Mónica de la Llana a la Morera de Montsant. Aquesta dona de Valls va decidir passar uns dies al domicili de la seva parella en aquest municipi del Priorat i, des de llavors, no s’ha obtingut cap informació sobre el seu parador.

Els Mossos d’Esquadra van interrogar l’home, que va ser l’última persona que la va veure, i aquest va explicar als agents que l’havia conduïda a la població veïna perquè prengués l’autobús cap a Reus, on tenia previst trobar-se amb una amiga. No obstant això, Mónica mai va arribar a aquest encontre. De fet, el conductor de l’autocar que realitzava aquest recorregut no recorda la seva presència en aquell dia i el senyal del seu dispositiu mòbil també es va esvair en aquest lloc.

Els familiars de Mónica tenen la convicció que ha perdut la vida i que va ser el seu company qui va cometre l’acte. Asseguren que mantenien una relació tòxica, amb episodis de maltractament, i que ella havia decidit posar punt final a la relació.

De fet, segons va informar El Periódico, Mónica havia enregistrat algunes amenaces de mort utilitzant el seu telèfon mòbil. “Si tornes a acusar-me de violència, et juro per Déu que seré jo qui et portarà a la tomba”, es pot sentir que li deia. Aquesta amenaça és només una de les nombroses que es poden escoltar en un enregistrament d’unes dues hores que va fer poc abans de la seva desaparició, en el qual es pot apreciar com l’home l’insultava, la colpejava i fins i tot intentava asfixiar-la en diverses ocasions.

Els Mossos d’Esquadra van iniciar una investigació sobre la desaparició després de rebre la denúncia de la seva germana el mes d’agost de 2022. En un primer moment, no es va alarmar pel fet que Mónica hagués desaparegut durant una setmana, però les alarmes es van disparar quan van passar molts dies sense que connectés al WhatsApp ni fes cap publicació a les seves xarxes socials. Des d’aleshores, la policia catalana ha interrogat en diverses ocasions el seu company, però l’home segueix en llibertat i no s’ha practicat cap detenció.

Les autoritats estan tractant aquest cas com una desaparició de naturalesa criminal i han descartat la possibilitat que Mónica hagi marxat de manera voluntària. Per aquesta raó, després de passar per diverses unitats d’investigació, la Unitat Central de Persones Desaparegudes ha pres les regnes de la investigació. Aquest equip especialitzat s’encarrega de casos d’assassinats en què no es disposa del cos de la víctima. Aquest nou grup ha optat per començar la indagació des de zero, reentrevistar testimonis i revisar les proves recopilades fins ara. Tot i que ha passat més d’un any des de la seva desaparició, el cas de la vallenca Mónica de Llana, segueix sense resoldre’s sent tot un misteri el que va passar aquell 21 de juliol de l’any passat.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

12 − 9 =

Notícia anterior

Tres homes droguen i violen una turista en un hotel

Notícia següent

La Policia Local de Blanes incorpora cinc nous agents

Notícies relacionades