Òscar Sendra: “Som el primer govern que ha fet habitatges socials”

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts

El 2019, les eleccions municipals d’Aiguamúrcia (Alt Camp) van deixar com a guanyador a Junts amb tres regidors, seguit de Tots Som Aiguamúrcia – Acord Municipal (TSA – AM) i Independents pel Municipi d’Aiguamúrcia – En Comú Guanyem (IMA – ECG) amb dos regidors cadascú. Aquestes dues candidatures van sumar els seus regidors per conformar un govern de coalició repartint-se l’alcaldia entre Dolors Palma i Òscar Sendra. Quatre anys després, les eleccions es decidiran únicament entre Junts – CM i IMA – Confluència. Entrevistem l’actual alcalde i candidat de l’IMA, Òscar Sendra, per fer balanç de mandat i conèixer els reptes que encara el municipi.

 

Quin balanç fa del govern de coalició?
Els dos partits teníem mentalitats molt diferents, però des del primer moment vam tenir clar que necessitàvem un govern fort i unitari. Els veïns van decidir tenir un govern de coalició i era tot un repte. Governar en coalició vol dir arribar cada dia a acords i et fa veure altres posicions, que és bo. Les nostres prioritats eren tant el deute com donar els serveis als veïns.

 

Quines són les línies destacades del mandat?
Hem fet el canvi a LED a tot el municipi per abaratir costos i la contaminació. També hem prioritzat l’aigua, ja que hi havia pobles on tenien intermitències en l’aigua. En una part de la població, això ha sigut possible ficant una descalcificadora i en altres zones com Aiguamúrcia o el Pla de Manlleu hem hagut d’arreglar moltes fugues, ja que els nostres sistemes d’aigua de boca estan ja antics. D’altra banda, hem prioritzat mantenir les festes majors i acompanyar les associacions, millorar els camins per controlar el risc d’incendis, i hem volgut estar al costat dels nens que van a l’escola pagant la part de la subvenció al Consell Comarcal.

 

Al principi del mandat es va fer la prova pilot del porta a porta amb voluminosos. Com ha funcionat?
Primer va començar als pobles, després a Santes Creus i Aiguamúrcia, el tercer any al Pla de Manlleu i finalment aquest any volem entrar a Mas d’en Parés. Ha sigut una prova que ens ha agradat molt perquè la gent l’ha fet servir. Encara portem cada 3 mesos caixes a cada poble, però insistim en el porta a porta perquè es recicla millor.

 

Quins són els principals reptes que encara el municipi?
En primer lloc, poder desenvolupar el gran projecte de Santes Creus, que és arreglar l’apartat nou del carrer Pere el Gran. En segon, volem seguir treballant en l’apartat d’aigües. Portem projectes de fer un nou pou al Pla de Manlleu o de posar una descalcificadora a l’Albà. Es tracta d’un pou amb molta aigua, però també molta calç. Aleshores, ens porta molts problemes. No creiem que el futur sigui fer un pou a Aiguamúrcia, sinó posar la descalcificadora a l’Albà i fer una canonada nova pel costat que porti aigua a l’Albà, les Destres, Masbarrat i Aiguamúrcia.

A més, som el primer govern que hem fet habitatges socials. Dintre de poc es licitaran dos habitatges i volem seguir treballant per fer-ne més pel jovent del municipi. Finalment, també volem tirar endavant la urbanització de Mas d’en Parés i registrar-lo d’una vegada. Hi ha hagut una mala gestió del mandat anterior i tenim un projecte obsolet. Volem modificar-lo i portar-lo a registre. Per un altre costat, el 2024 volem aplicar el porta a porta de residus normals.

 

Es parla del risc de despoblament en les comarques interiors del Camp de Tarragona. Com podem retenir la gent a la comarca?
El primer seria l’habitatge. Tenim molts problemes en aquests àmbits. A gairebé tots els pobles s’han de desenvolupar PAUs, però no hi ha un interès. A més tenim moltes cambres tancades i que els propietaris no volen vendre ni llogar. Hauríem de treballar amb Urbanisme per anar a veure els propietaris i parlar sobre com desenvolupar els PAUs. Tanmateix, hem de treballar en el turisme i la cultura agafats de la mà. Santes Creus és un punt de turisme important pel municipi i hem d’incidir en treballar plegats.

 

L’anterior govern era de coalició, però aquest 28M la cosa anirà de dos. Podreu recollir el vot de TSA per revalidar la majoria?
Esperem recaptar aquests vots perquè els dos grups hem treballat conjuntament i hem fet bé la feina. Crec que tenim tot el recolzament del grup d’ERC per revalidar l’alcaldia. Esperem que els nostres veïns d’Aiguamúrcia ens donin el vot de confiança.