Josep Andreu es podria quedar sense l’alcaldia de Montblanc

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

La victòria de Josep Andreu a les eleccions municipals del 28 de maig sembla que no serà suficient per revalidar l’alcaldia, que fa quatre mandats que ostenta. En aquesta ocasió, però, es va presentar amb la formació Montblanc Progressa, inclosa dins del paraigua de Junts (Compromís Municipal).

El pacte que el desbancaria del poder estaria conformat per Junts per Montblanc, Esquerra Republicana i Despertem Poble, segons avança Tac12. Aquesta informació apunta també que Oriol Pallissó (ERC) seria alcalde durant dos anys, mentre que Marc Vinya (Junts) lideraria el govern l’altra meitat del mandat.

Les eleccions del 28M van deixar un ple fragmentat, amb una majoria insuficient de Josep Andreu. Montblanc Progressa-CM es va fer amb 5 regidors, Junts per Montblanc – Ara Pacte Local va aconseguir-ne 3, Esquerra també 3, Despertem Poble 1 i el PSC 1. Si Andreu volia tornar a governar, necessitava desarticular una majoria alternativa amb un pacte amb DP i el PSC, però tot sembla indicar que no ho ha aconseguit.