Dijous, 30 de maig de 2024
És notícia

Les escoles de Valls reivindiquen demà el Fridays For Future

Avatar photo

Aquest divendres 24 de març al matí més 1400 d’alumnes dels diferents centres educatius de la ciutat, es trobaran al Pati per llegir els seus manifestos

Més de 1400 escolars de les escoles i instituts de Valls, es concentraran demà, divendres 24 de març, al Pati per reclamar canvis urgents per fer front a l’actual Crisi Climàtica que afecta el nostre planeta. La iniciativa, promoguda des del Seminari d’Escoles Verdes de Valls i amb el suport de la Regidoria de Sostenibilitat, s’emmarca dins el moviment Fridays For Future, iniciat l’any 2018 per l’activista ambiental Greta Thunberg, al qual ja el 2019 s’hi van sumar els centres educatius de la nostra ciutat.

L’agost de l’any 2018, tres setmanes abans de les eleccions generals de Suècia, una noia de 15 anys que vivia a Estocolm va decidir deixar d’anar a l’escola i asseure’s cada dia a protestar davant el Parlament suec. Després d’una onada de calor i d’incendis forestals a Suècia, amb una pancarta demanava que el govern del seu país reduís les emissions de diòxid de carboni segons el qual havien establert els representants de 195 països a l’Acord de París l’any 2015. Després de les eleccions, va continuar protestant cada divendres. Aviat s’hi van sumar més joves de la seva ciutat. La seva acció es va conèixer en l’àmbit internacional, i va inspirar a joves de tot el món a participar en protestes i mobilitzacions arreu del planeta.

Al cap d’un any, el 29 de setembre del 2019, les escoles de Valls es varen afegir als Fridays For Future, en una trobada multitudinària al Pati com la d’aquest divendres. Des de llavors, al llarg de diversos divendres els alumnes es varen anar trobant al Pati i en d’altres places de Valls, per parlar sobre el canvi climàtic, i per enviar missatges d’acció als veïns de la nostra ciutat. Les accions van continuar durant els cursos 2019 a 2022, fins i tot virtualment, els anys de pandèmia.

Aquest divendres està previst que un miler d’alumnes de primària i uns 500 de secundària, dels diferents centres educatius de la ciutat, es trobin al Pati per llegir els seus manifestos i fer arribar els seus missatges a la ciutadania. Durant el curs i, especialment, les darreres setmanes, els infants i joves han estat treballant l’emergència climàtica al centre, les seves causes i conseqüències, les accions que cal dur a terme i els acords i conferències internacionals que s’han realitzat a nivell mundial. D’aquest treball, cada centre elabora diferents pancartes o altres elements que mostrarà en el seu camí fins al Pati.

A partir de quarts de 10 del matí els diferents grups de primària participants sortiran del centre educatiu per omplir els carrers de soroll i missatges. A les 10 es trobaran al Pati on cada centre llegirà el seu manifest. A quarts de 12 està prevista la sortida dels grups de secundària que es concentraran a les 12 al Pati i també llegiran els seus manifestos.

Tots els centres educatius de la nostra ciutat són Escola Verda, i els coordinadors d’aquest programa de cada centre es coordinen mensualment en el Seminari d’Escoles Verdes per dur a terme iniciatives com aquesta, amb l’objectiu d’educar ciutadans crítics i participatius, que entenguin els actuals reptes ambientals del nostre planeta i que siguin capaços, ara i en el futur, de ser elements del canvi tan necessari cap a una societat més sostenible.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Les plaques del nom de la rambla de Salvador Samà s’acompanyen d’un text

Notícia següent

Salou aposta pel turisme Pet-Friendly, amb serveis i instal·lacions adaptades

Notícies relacionades