Diumenge, 26 de maig de 2024
És notícia

La Diputació premia el menjador de l’escola Sant Roc de Rocafort de Queralt

Avatar photo

Aquest premi respon a la voluntat de la Diputació de Tarragona de treballar transversalment amb el món local posant el focus en l’acció climàtica i la transformació del territori

El diputat delegat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació de Tarragona, Josep Forasté, ha lliurat el XVIII Premi Iniciativa Medi Ambient 2022 a l’escola Sant Roc de Rocafort de Queralt pel seu projecte de menjador escolar sostenible. Aquest dimecres 29 de març ha tingut lloc l’acte oficial de lliurament del guardó a l’escola tot i que el passat mes de desembre es va donar a conèixer el reconeixement.

El projecte reconegut amb el Premi Iniciativa Medi Ambient 2022 de la Diputació, amb una dotació econòmica de 5.000 euros, té per objectiu oferir als alumnes de l’escola Sant Roc àpats de més qualitat i amb ingredients de proximitat.

 

Es vol promoure l’arrelament al municipi a través del menjador escolar amb productes locals, incrementant el sentiment de pertinença i fomentant la producció agroecològica local, amb respecte pel medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

 

A més, es vetlla per l’adquisició per part dels infants d’hàbits alimentaris sans, amb la preferència pels productes de qualitat i de proximitat. El projecte té un alt valor de projecció per la seva capacitat de replicar-se en altres municipis amb característiques similars.

Després d’una visita al centre escolar per conèixer com és el seu dia a dia i com ha estat l’acollida del nou servei de menjador sostenible han tingut lloc els parlaments del diputat de la Diputació de Tarragona, Josep Forasté; l’alcalde de Rocafort de Queralt, Marc Roca; la directora de l’escola, Montserrat Eek; la presidenta de l’Associació de Famílies de l’escola, Mireia Bonet, i el director d’operacions d’Aprodisca, Eudard Llavallol, que és l’entitat que elabora els àpats que se serveixen a l’escola. Durant la seva intervenció Josep Forasté ha subratllat l’adaptació del projecte premiat a la realitat local, amb un clar objectiu de sostenibilitat ambiental i socioeconòmic, ja que promou el consum de proximitat.

El Premi Iniciativa Medi Ambient

Aquest premi respon a la voluntat de la Diputació de Tarragona de treballar transversalment amb el món local posant el focus en l’acció climàtica i la transformació del territori amb l’impuls de polítiques que prioritzen la transició energètica i ecològica. Està dotat amb un total de 6.000 euros, 5.000 pel primer premi i un accèssit de 1.000 euros.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Cambrils torna a ser la seu principal del Mundialito de Futbol Base

Notícia següent

Golf Costa Daurada substituirà l’herba dels camps de golf i pitch & putt

Notícies relacionades