Els dies 8, 9 i 10 de novembre, Aiguamúrcia s’ha celebrat la quarta edició del VITIS Aiguamúrcia, esdevenint el punt de trobada per als amants del vi, la gastronomia i la cultura.
L’esdeveniment ha tingut lloc a la històrica Plaça de Sant Bernat, a tocar del Reial Monestir de Santes Creus, i ha reunit 15 participants tots del municipi d’Aiguamúrcia (entre ells vuit cellers, quatre establiments de restauració i tres productors agroalimentaris).
S’han venut un total de quasi 3.000 degustacions
Al llarg dels tres dies que ha durat el VITIS s’han venut un total de 1.727 tastos de vi i cava, que han estat acompanyats d’un total de 1.212 degustacions de menjar elaborat pels agroalimentaris i els restauradors del municipi. Així doncs quasi 3.000 degustacions que s’han pogut gaudir en aquest entorn immillorable de la plaça de Sant Bernat a Santes Creus.
Una fira amb tradició i novetats
La quarta edició del VITIS Aiguamúrcia arribava amb una proposta enogastronòmica que inclou una variada. Però també es volia donar protagonisme al patrimoni històric i cultural del seu entorn, així doncs, com a novetat s’han realitzat tres torns de la visita teatralitzada Blanca d’Anjou, un passeig amb la cort Reial a càrrec de la companyia Teatralitzat, que s’han hagut de tancar les inscripcions abans d’hora i una visita de llegendes al Reial Monestir de Santes Creus a càrrec de Joan Ibarz, autor de Llegendes de Poblet, Santes Creus i Vallbona, que també es va omplir. Aquestes visites, celebrades al Reial Monestir de Santes Creus han estat possibles per la col·laboració de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural i l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus.
També s’ha pogut gaudir de dues exposicions durant els dies del VITIS. Una l’exposició fotogràfica del Concurs que organitza cada any l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus. L’altra exposició va ser l’exposició de l’Helena Herranz las Heras, Dispersió ubicada a la Sala Municipal d’Art de Santes Creus.
Pel que fa als tallers i activitats infantils, els més petits de la casa també han pogut gaudir del seu espai, han pogut aprendre a fer boletes energètiques de garrofa i ametlla a càrrec de La Garrofina, un porta espelmes de trencadís i un posagots amb flors seques a càrrec d’Ateliers. I per als més intrèpids durant tot el matí de diumenge hi ha haver l’Inflabel Casteller del Museu Casteller de Catalunya.
Un esdeveniment per gaudir amb els cinc sentits
Amb aquesta programació variada, l’Ajuntament d’Aiguamúrcia ha volgut oferir als visitants una experiència completa on s’uneixen enogastronomia, patrimoni i cultura. Aquesta edició ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, l’Arxiu Bibliogràfic de Santes Creus, el Consell Comarcal de l’Alt Camp i els establiments participants.