Dimecres, 24 de juliol de 2024
És notícia

El Pla Educatiu d’Entorn de Valls presenta les noves activitats en família

Avatar photo

La regidoria d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Valls, per mitjà del Pla Educatiu d’Entorn (PEE), ha organitzat el primer cicle trimestral d’activitats en família d’aquest curs escolar per als dissabtes 30 de setembre, 28 d’octubre i 25 de novembre. Les propostes pretenen acostar el lleure educatiu als nens i les nenes a través de diverses activitats que els permetran aprendre i alhora divertir-se. Jocs de fusta, taller de construcció d’una cúpula, descoberta del Centre Històric i contacontes són les temàtiques escollides per a les activitats d’aquesta tardor, pensades per a xiquets i xiquetes a partir dels tres anys.

Aquests tallers són activitats gratuïtes obertes a totes les famílies i neixen amb la intenció d’oferir noves propostes de lleure educatiu i familiar a Valls que despertin en els xiquets i les xiquetes l’esperit crític i la curiositat per diferents disciplines que esdevenen un reforç formatiu. Tenen la voluntat de projectar-se amb força entre la comunitat educativa vallenca i les famílies per esdevenir un referent en lleure educatiu. La regidoria pretén, doncs, que infants a partir dels tres anys i les seves famílies visquin conjuntament experiències mensuals plenes d’aprenentatge fora dels centres educatius i dels horaris lectius.

El cicle de tardor començarà el 30 de setembre amb «Jocs de fusta en família» per a totes les edats i el taller «Cúpula de Leonardo Da Vinci» dirigit a infants a partir de 8 anys que s’atreveixin a construir una cúpula tridimensional, un repte sorprenent de ciència i enginy. En aquest cas, cal inscripció prèvia trucant al telèfon 977 63 60 04, ja que les places són limitades. Les activitats, a càrrec de Festa i Fusta, es faran de 10:30 a 13:30 hores al Pati. 

El 28 d’octubre, tindrà lloc la segona activitat en família, en aquest cas Àngel Gasol ens descobrirà les històries que s’amaguen al centre històric de Valls amb llegendes i contalles. La proposta començarà a les 17:30 a la plaça del Portal Nou i es preveu una durada aproximada de dues hores. Cal inscripció prèvia trucant al telèfon 977 63 60 04, ja que les places són limitades.

Finalment, el dissabte 25 de novembre, de 17:30 a 18:30 hores als Arcs del Celler del Paborde, tindrà lloc l’última activitat del trimestre. Els xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys podran gaudir amb els contes desexplicats a càrrec de Vivim del Cuentu, una activitat sense inscripció prèvia que els transportarà al món dels contes clàssics des de l’altra cara dels seus personatges.

Totes les activitats són gratuïtes i estan pensades per fer-les conjuntament en família. Cal que sempre hi hagi una persona major d’edat per acompanyar les nenes i els nens.

Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta educativa innovadora que vol donar resposta a les múltiples mancances formatives de la nostra societat. Són instruments per donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives dels membres més joves, coordinant i dinamitzant l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. S’adrecen a tot l’alumnat, i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat pels sectors socials més desafavorits.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 × 3 =

Notícia anterior

L’Ajuntament de Barcelona multa el Barça per obres al Camp Nou fora de l’horari permès

Notícia següent

Tàrrega es mobilitza contra l’Alzheimer amb activitats de sensibilització del 21 al 24 de setembre

Notícies relacionades