La Borsa de mediació per al lloguer social de la Conca té 65 habitatges llogats

Aquest any s'han realitzat un total de 18 contractes de lloguer

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’oficina comarcal d’Habitatge de la Conca de Barberà té formalitzats diversos convenis signats de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i des de l’any passat, també hi ha un altre en relació amb l’oficina de Rehabilitació Comarcal per a la gestió dels ajuts en matèria de rehabilitació residencial.

La Borsa de Mediació va destinada a totes aquelles persones que estan buscant un habitatge, i també als propietaris que tenen un habitatge lliure i el volen posar en el mercat de lloguer, i la seva tasca és fer de mediadors entre les dues parts.

Això comporta, per una banda, la gestió de tot el referent al tràmit de la realització dels contractes, però una vegada s’ha realitzat també comporta fer la mediació entre el propietari i el llogater, que en la majoria dels casos no comporta massa gestions, però en algun cas, i potser degut a la crisi i a la manca d’habitatges de lloguer en el mercat, la gent cada vegada té més consultes i és més exigent.

Per altra banda, la manca d’habitatge comporta tenir moltes consultes sobre si tenim habitatges disponibles. A la web de Concactiva, a l’apartat Habitatge es poden consultar els habitatges que disposem i es pot veure si estan llogats o lliures, aquesta web és valorada molt positivament per la població, ja que dona informació real de l’estat i la situació dels habitatges de lloguer.

Aquest any la borsa ha fet el contracte de lloguer de 18 habitatges, més els 47 que ja tenia llogats anteriorment, actualment la borsa de la Conca de Barberà disposa d’un total de 65 habitatges llogats.

 

Els habitatges llogats són en els següents municipis:

  • Montblanc: 41
  • Espluga de Francolí: 12
  • Sarral: 8
  • Blancafort: 1
  • Vilaverd: 1
  • Santa Coloma de Queralt: 2