Veu la llum un vídeo de l’Emmanuel i el Maxi just abans de desaparèixer

Els joves, de 29 i 34 anys, fa gairebé una setmana que van desaparèixer després de quedar per anar a veure la sortida del sol i no tornar

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’Emmanuel i el Maxi, els dos joves de 34 i 29 anys que van sortir diumenge a primera hora a veure la sortida del Sol fent paddle surf, ja fa cinc dies que estan desapareguts. Amb el pas de les hores, les seves famílies i amics van perdent les esperances, ja no de trobar-los amb vida, sinó fins i tot d’arribar a trobar mai els seus cossos en el cas que hagin mort.

Ara, però, un vídeo proporcionat per un turista podria donar una mica més d’informació sobre la seva desaparició i guiar el dispositiu de cerca cap a una nova direcció que aconseguís esbrinar què va passar.

Els dos joves, de nacionalitat argentina, havien quedat diumenge al matí per anar a veure la sortida del Sol amb la seva taula de paddle surf. Els nois van arribar a entrar al mar, com es veu en les imatges, però mai en van sortir. Les imatges van ser enregistrades per un altre turista que estava gravant la sortida del Sol a la platja. Quan va assabentar-se de la desaparició dels dos nois i va veure que en el seu vídeo hi apareixien dos nois fent paddle surf, va fer arribar les imatges a la Policia.

En les imatges es pot observar que els dos nois van a sobre d’una única taula de paddle surf, que va ser localitzada hores més tard a uns 24 km mar endins, el que fa pensar els pitjors presagis sobre el desenllaç. Un dels nois va davant de la taula, assegut, mentre que l’altre rema a peu dret al darrere. Segons el germà d’Emmanuel, ell seria que rema a la part posterior de la taula mentre que el Maxi estaria assegut al davant.

El vídeo es va enregistrar entre les 7:20 h i les 7:30 h, just l’hora en què els nois havien quedat i van desaparèixer, així que hi ha moltes possibilitats que els dos nois del vídeo siguin l’Emmanuel i el Maxi.

Segons el germà d’Emmanuel, tots dos van quedar per veure la sortida del Sol i estar una estona a la platja, amb plans d’anar a dinar després, però ja no se’ls va tornar a veure. Maxi havia d’entrar a treballar a les 16:00 h, però no es va presentar; i l’Emmanuel, que també havia de tornar amb la seva família, tampoc va aparèixer.

Segons Salvament Marítim, cada dia es fan unes 15 hores de cerca en una àrea que compren més de 7.000 km quadrats, unes distàncies que visualitzen la dificultat del cas. El fort temporal marítim que va viure la zona el diumenge podrien haver empès els nois mar endins i no van poder tornar, o fins i tot els podria haver fet caure de la taula i ofegar-se al mar. De moment, però, les famílies no perden l’esperança.