Dijous, 18 de juliol de 2024
És notícia

Un mort i sis hospitalitzats per un brot de legionel·la

Avatar photo

Un brot de Legionel·la ha generat inquietud a la ciutat de Càceres. Un home de 86 anys ha perdut la vida a causa d’una infecció per aquest perillós bacteri, mentre que altres sis persones es troben actualment sota la seva influència. Dels sis individus hospitalitzats, quatre estan sent atesos en la planta de l’Hospital Sant Pedro d’Alcántara, mentre que els dos restants han estat ingressats en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI), d’acord amb el confirmat pel Servei Extremeny de Salut a través de declaracions a Europa Press.

Fins al moment, la quantitat de persones afectades per aquesta infecció a la ciutat de Càceres ha aconseguit la xifra de set individus. Els quatre pacients que estan rebent tractament en la planta de l’hospital inclouen a una dona de 85 anys, així com tres homes d’edats compreses entre 55 i 76 anys. Mentrestant, en l’UCI es troben dos homes, tots dos de 65 anys.

Les autoritats sanitàries, tant la Direcció de Salut de Càceres com la Direcció General de Salut Pública del SES, estan cooperant en l’execució d’una recerca epidemiològica corresponent a aquesta infecció per legionel·la, tal com va ser anunciat per la Junta d’Extremadura.

Amb la finalitat de prevenir una major propagació del bacteri, es va procedir la setmana passada al tancament de vuit fonts públiques del municipi. Aquestes clausures van ser el resultat de controls preventius realitzats per l’empresa encarregada del subministrament d’aigua, Canal d’Isabel II, que van identificar la presència del bacteri de la legionel·la.

La vigilància sanitària en les fonts públiques de la ciutat es manté, estenent-se també a les fonts ornamentals i sistemes de reg als parcs i jardins. Atès que aquesta malaltia es transmet a través d’aerosols, es considera vital dur a terme aquests controls. És oportú recordar que la ciutat de Càceres va experimentar un brot de legionel·la l’estiu passat, que va resultar en la defunció de cinc persones i es va originar en diverses fonts públiques.

L’alcalde de la ciutat, Rafael Mateos, ha afirmat que actualment s’està duent a terme un estudi epidemiològic amb l’objectiu d’identificar l’origen dels possibles casos de Legionel·la i determinar si existeix alguna connexió entre ells. Les autoritats de salut estan investigant l’aparició de nous casos i s’espera la informació detallada per part del SES. A més, s’esperen els resultats de les anàlisis fetes en els últims tres dies.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five + five =

Notícia anterior

La plantilla de l’empresa municipal CEMSSA de Calafell assoleix la paritat entre dones i homes

Notícia següent

Apallissa un home amb discapacitat intel·lectual i li roba la dentadura postissa

Notícies relacionades