Mor el polític socialista Pedro Solbes als 80 anys

Pedro Solbes va ser ministre d'Economia i d'Agricultura, vicepresident del Govern espanyol i comissari d'Afers Econòmics de la Unió Europea.

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Aquest dissabte ha mort l’exvicepresident del govern espanyol Pedro Solbes a l’edat de 80 anys. Nadiu del Pinós (Alacant) i membre del PSOE, Solbes va ser a la cúpula de l’executiu de José Luis Rodríguez Zapatero entre el 2004 i el 2009, quan era ministre d’Economia i Hisenda.

Prèviament havia ocupat la cartera d’Afers Econòmics i Monetaris a la Comissió Europea, i també havia estat ministre d’Economia i d’Agricultura, Pesca i Alimentació durant el mandat de Felipe González.

La Comissió Executiva del PSOE i el Comitè Federal han manifestat el condol per la mort de Solbes i han destacat la “trajectòria exemplar al servei d’Espanya i de les seves institucions”. “Gràcies, company, pel teu compromís i la teva vocació de servei”, han afegit.

NOMBROSES MOSTRES DE CONDOL

Companys de partit i polítics de diverses tendències, han mostrat el seu condol per la mort del veterà polític valencià.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha lamentat la mort de Solbes, “un gran company i polític, una persona tranquil·la i excepcional”. Illa ha dit també que la seva mort suposa un “dia trist per als socialistes”.