Mazón insinúa que l’agressió sexual a una menor discapacitada és una conseqüència de la llei del ‘només sí és sí’

El president popular del País Valencià afegeix llenya al foc a la llei del 'només sí és sí' a propòsit de les agressions sexuals de Crevillent.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha manifestat que “espera” que la l’agressió sexual que va patir una noia de 13 anys amb discapacitat per part de 8 menors, no sigui “una conseqüència no desitjada, una altra més, de la famosa llei del ‘només sí que és sí'”.

“Espero que no sigui un efecte crida de tot el que estem veient durant aquests últims mesos, perquè hem vist com, fins i tot, als membres de la Manada se’ls han reduït les penes, com estan sortint violadors i abusadors al carrer, com estan veient reduïdes les seves condemnes”, va explicar el líder popular, en declaracions als mitjans de comunicació després d’inaugurar a Alfara del Patriarca un congrés de dret sanitari.

Mazón afirma estar ‘consternat’ pels successos de Crevillent i assegura que cal triar el ‘camí difícil’ per a resoldre aquests casos que, al seu entendre, és el de “la prevenció, el de reforçar les forces i cossos de seguretat d’Estat i l’enduriment de les penes”.

EL CAS DE CREVILLENT

Pel que sembla els fets van ocórrer per primera vegada el setembre de 2022, segons han detallat les mateixes fonts. La víctima va declarar a la Benemèrita que durant sis dies la van obligar a practicar fel·lacions a coneguts de l’institut. 

Les autoritats segueixen investigant el cas, per trobar altres possibles víctimes. De moment han pogut esbrinar que els acusats haurien intentat fer el mateix amb altres dues menors que, de moment, no han denunciat els fets.