Les discoteques de l’incendi amb 13 morts no tenien llicència i havien de tancar el 2022

El local original va dividir-se en tres amb panells de pladur i va demanar una nova llicència que no se'ls va atorgar, però ha continuat operant durant un any com si res

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les discoteques afectades per l’incendi del diumenge on han mort almenys 13 persones no tenien llicència per operar. Segons ha informat ‘elDiario.es’, el local original va dividir-se en tres locals diferents amb panells de pladur i tenien ordre de tancament del 2022. 

El primer avís de tancament va arribar el gener del 2022, i després d’un recurs rebutjat al març, es va ordenar el tancament de la discoteca a l’octubre. Des de llavors, la discoteca on es va originar l’incendi ha operat sense llicència.

El local original, la Fonda Milagros, va fer modificacions a l’establiment i la seva estructura que requerien una nova llicència que mai se’ls va atorgar, segons ha confirmat aquest dilluns el tinent d’alcalde de Múrcia, Antonio Navarro. El Consistori ja ha confirmat que es presentarà com a acusació particular en el cas.

L’incendi va afectar els tres nous locals nascuts de les obres de l’original i va deixar una xifra de víctimes que ascendeix als 13 morts i més d’una vintena de ferits. La majoria dels morts van quedar atrapats a la primera planta del local. Afortunadament, però, s’ha trobat sanes i estàlvies les cinc persones que encara estaven desaparegudes des del moment de l’incendi.

L’alcalde de Múrcia, José Ballesta, va afirmar en roda de premsa aquest diumenge que s’investigarien les causes de l’incendi “caigui qui caigui” i que “tot s’aclarirà, fins a les últimes conseqüències”.