Un home torna a casa 10 anys després que el donessin per mort

La seva família va denunciar la seva desaparició, però després de 10 anys sense tenir notícies d'ell, havien assumit que havia mort

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Diego Barcía, un home de 46 anys que va ser donat per mort l’any 2013, ha tornat a casa sa i estalvi per a sorpresa de la seva família. La vida d’aquest home, de Fene, a Ferrol, va convertir-se en una vida de pel·lícula quan va abandonar la seva localitat l’any 2012 per anar a França a treballar en la verema.

 

Després de França, Diego va desplaçar-se a Berlín, on va estar durant uns mesos abans de tornar al país gal i intentar entrar a la Legió. Com que no va poder fer-ho, va decidir marxar a Síria com a reporter de guerra, però allà va ser interceptat per la Policia i el van ficar a la presó.

 

L’home ha explicat que va tenir “una espècie de judici”, segons recull Informativos Telecinco, i van deixar de considerar-lo un terrorista, però llavors va arribar el coronavirus i no va poder contactar amb l’ambaixada espanyola.

 

Va ser l’any 2022, 10 anys després de marxar de Ferrol, quan va aconseguir contactar amb l’ambaixada i Espanya va poder intercedir per portar-lo a casa.

 

El més surrealista de la situació és que la família d’en Diego no sabia on va anar en el moment de la seva desaparició. Ell no va avisar ningú que marxava a Síria, i la seva família va pensar que era per alguna normativa de la Legió francesa durant el període d’instrucció.

 

Llavors, una notícia publicada en un mitjà de comunicació holandès va donar per mort en Diego i la família va denunciar la seva desaparició, encara que fos per repatriar el cos en cas d’haver mort a l’estranger.

 

La investigació no va donar fruits, i després d’anys sense saber res d’ell, la família va tirar la tovallola i va assumir que en Diego havia mort fins que l’home va poder contactar amb l’ambaixada.