El noi de 14 que ha apunyalat professors i alumnes a l’institut patia ‘bullying’

En Saúl, que té la síndrome d'Asperger, havia estat víctima d'una agressió amb aigua el dia abans i havia avisat un company seu: “Demà no vinguis a classe”

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Amb el pas de les hores es van coneixent nous detalls sobre l’apunyalament que ha tingut lloc el matí d’aquest dijous en un institut de Jerez de la Frontera, a Cadis. L’agressor, de 14 anys, ha arribat a l’escola, ha tret dos ganivets de la motxilla i ha apunyalat un company. Altres alumnes i professors han intentat retenir-lo i han resultat ferits durant el forceig, tot i que sense gravetat.

Segons indiquen alguns mitjans, el jove té la síndrome d’Asperger, un trastorn neurològic que afecta la informació que el cervell processa i que sovint afecta la capacitat de comunicació i interacció social de qui la pateix. Les mateixes fonts indiquen que el jove era víctima d’assetjament escolar, el conegut com a ‘bullying’, i que just el dia abans havia estat agredit. De fet, el jove va avisar un amic seu i li va recomanar “no anar a l’escola l’endemà”, un fet que indica que l’apunyalament hauria estat planejat.

Des de ‘El Español’ indiquen que el noi, a causa de la seva condició, era un noi solitari que passava l’hora del pati sol: “Caminava d’una punta a l’altra i tornava a començar”, explica un company. Aquest fet feia que alguns companys i companyes riguessin d’ell i l’agredissin constantment.

Ahir mateix, l’agressor, Saúl, va ser víctima d’una agressió per part de diversos companys que li van tirar aigua a sobre. No era el primer cop. En Saúl era víctima d’agressions, insults i burles cap a ell. Després de ser agredit, un company que va interessar-se pel seu estat s’hi va apropar i el noi li va dir “que avui seria millor que no vingués a classe”.

A primera hora del matí, entrant a l’escola, el noi ha tret els ganivets per apunyalar un noi, probablement un dels que l’assetgen a l’escola. L’alcaldessa de la ciutat, María José García-Pelayo, ha lamentat els fets i ha convidat a “reflexionar” sobre la situació, tot i que ha instat a esperar les investigacions de la Policia i “no prendre decisions en calent” fins que s’aclareixi el que ha passat.