Detingut per conduir drogat, sense carnet, provocar un accident i abandonar la seva dona ferida

Prèviament, havia atonyinat la dona i l'havia introduït a la força, estirant-la dels cabells, a la furgoneta.

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Efectius de la Policia Local de Màlaga han detingut el conductor d’una furgoneta, de 43 anys, com a presumpte autor de fins a set fets delictius contra la seguretat viària: conducció sense carnet, abandó del lloc de l’accident amb ferits, conducció sota la influència de drogues i/o alcohol i negativa a sotmetre’s a les proves. A aquests se li sumen els presumptes delictes de lesions greus per imprudència i violència de gènere. N’informa Europa Press.

Els fets van tenir lloc diumenge al matí, 21 de maig, quan presumptament, l’individu va colpejar la seva dona i la va agafar pels pèls introduint-la per la força a la furgoneta, i després va circular a gran velocitat, ha indicat la Policia Local en un comunicat.

ELS FETS

Pel que sembla, quan circulava per l’avinguda Valle-Inclán avançar un vehicle, va colpejar amb la part esquerra de la furgoneta la mitjana separadora i després va perdre el control, desplaçant-se novament cap al carril dret i col·lidint amb la tanca protectora. Finalment, va sortir de la via precipitant-se uns quatre o cinc metres fins a quedar el vehicle finalment al costat del mur del citat institut.

Després d’això, l’individu va sortir de la furgoneta, abandonant la dona ferida a l’interior, i marxant a peu del lloc. Moments després es van presentar diverses unitats de zona de la Policia Local de Màlaga, i van assistir a la dona, que estava greument ferida al costat de la furgoneta.

Per això, van requerir immediatament la presència d’una ambulància del 061, que una vegada al lloc li va practicar una primera assistència sanitària, i, tot seguit, traslladar-la d’urgència a un centre hospitalari.

Mentrestant, amb l’ajuda de testimonis, una dotació de policies locals va procedir a la recerca de l’individu, localitzant-lo a poc més de 200 metres del lloc de l’accident. Tot i que va accelerar el pas després d’adonar-se de la presència policial, finalment va ser interceptat pels agents, que van observar que presentava ferides sagnants al cap.

SOTA ELS EFECTES DE LA DROGA I/O ALCOHOL

En el moment de facilitar la seva documentació personal als policies locals per procedir a la seva identificació, li va caure la documentació de la furgoneta, que havia pres per dificultar la tasca policial.

En tot moment va demostrar una actitud esquiva i poc col·laboradora amb els agents, així com símptomes evidents de trobar-se sota la influència de drogues i begudes alcohòliques. L’home presentava ulls velats i brillants, actitud agressiva o deambulació vacil·lant entre d’altres.

Un cop identificat, els policies locals van constatar que no tenia permís de conduir per pèrdua total de punts, procedint a la seva detenció i trasllat a un centre hospitalari per ser assistit de les lesions que presentava.

Davant la intenció dels agents de fer-li la prova d’alcoholèmia mitjançant el procediment d’aire espirat, es va negar expressament malgrat ser advertit de manera clara i diverses vegades de les conseqüències penals que això comportaria.

Als múltiples fets delictius atribuïbles a l’individu se suma la presumpta autoria d’un delicte d‘amenaces greus als policies locals que el custodiaven al centre hospitalari.

JA TENIA ANTECEDENTS

Entre els antecedents de l’individu consten dos d’aquest mateix any relacionats amb diversos delictes contra la seguretat viària en què va actuar la Policia Local de Màlaga.

A més, aquella mateixa tarda, una dotació del GIAA es va personar a l’hospital on havia estat traslladada la dona, coneixent que havia de ser intervinguda quirúrgicament per les lesions sofertes. Un cop donat d’alta, l’individu va ser traslladat a dependències policials, per posteriorment ser posat a disposició judicial.