Alerta per un possible cas d’Ebola en un hospital basc

Les autoritats sanitàries han activat un protocol d'aïllament davant d'un cas de febre hemorràgica en la pacient, que va visitar Àfrica recentment

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Les autoritats sanitàries del País Basc investiguen un possible cas d’Ebola d’una dona de 54 anys ingressada a l’Hospital Universitari de Donostia. Segons fonts mèdiques, la pacient presenta un cas de febre hemorràgica, i el fet d’haver visitat la República Centre Africana recentment ha activat tots els protocols.

 

De moment, la dona es troba estable i ingressada a la Unitat d’Alta Seguretat Biològica de l’hospital, on estan destinats els pacients amb malalties infeccioses greus.

 

El protocol es va activar “en menys de 24 hores” per “oferir la millor atenció” a la persona afectada, garantint “el seu aïllament i la seva seguretat”, així com la de l’equip de metges i infermeres que l’atén.

 

Ara, les autoritats sanitàries estan duent a terme les proves necessàries per esclarir si la pacient està infectada d’Ebola. Cal recordar que l’OMS (Organització Mundial de la Salut) calcula que la letalitat d’aquesta malaltia se situa al voltant del 50%.