3,5 milions d’indemnització per deixar un nadó amb un 95% de discapacitat

Els metges van endarrerir la cesària 4 dies, provocant danys irreparables a la nena, que necessitarà atenció especialitzada i cures diàries tota la vida

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Els pares d’una nena hauran de ser indemnitzats amb 3,5 milions d’euros després que els metges endarrerissin la cesària quatre dies i provoquessin danys irreparables a la petita.

Els fets van succeir el 12 d’octubre del 2014, ara fa gairebé nou anys, quan la mare de la nena, en la setmana 38 de gestació, va arribar a l’hospital amb contraccions. Els metges li van donar l’alta, però l’endemà, 13 d’octubre, la dona va tornar i finalment va quedar ingressada.

Tot i les contraccions, el part no acabava d’arribar i els pares van demanar als metges que fessin una cesària, però els metges no van adoptar el protocol de part fins al 17 d’octubre, quatre dies després de l’ingrés.

En aquell moment, la sentència recull que “van aparèixer desacceleracions variables, seguides de pèrdua de focus”, i es va procedir a fer una cesària emergent. La mare havia patit un despreniment de placenta, amb patiment per hipòxia isquèmica, i la nena va néixer en parada cardiorespiratòria. Els metges van haver de reanimar-la, intubar-la i injectar-li adrenalina, però els danys ja eren greus, motiu pel qual se la va traslladar a un altre hospital.

A conseqüència de les complicacions en el part, la nena ha quedat amb un 95% de discapacitat, un fet que la deixarà en estat de dependència durant la resta de la seva vida. El Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia ha donat la raó a la família i ha decidit condemnar el Servei Andalús de Salut (SAS) a pagar una indemnització de 3,5 milions d’euros als afectats, sent una de les sentències d’indemnització més altes de la història per la via contenciós-administrativa a Espanya pel que fa a danys.