Dilluns, 22 d'abril de 2024
És notícia

ENTREVISTA| Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania a l’Ajuntament de Reus: “L’objectiu és que entre finals de febrer i principis de març es pugui fer efectiu el traspàs del CMQ”

Avatar photo
Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania a l’Ajuntament de Reus. Foto: Laura V-M

Per què va decidir dedicar-se a la política?

Crec que és una cosa que no decideixes mai. De ben jove sentia que tenia inquietuds polítiques però no sabia en quin moment sortirien. Aquest fet respon a un esquema molt republicà o a una concepció de la societat que és molt republicana que no és altra que la virtut pública, la necessitat de voler aportar cada cop més. El meu objectiu principal és lluitar per una societat millor.

Què creu que s’ha de millorar de la ciutat?

Des d’Esquerra Republicana vam impulsar la campanya sota el lema “Amb tu un Reus millor”, i en el fons la nostra divisa i objectiu com a partit és justament això, aconseguir aquest “amb tu”, que no és res més que la participació ciutadana.

Seguirà el mateix tarannà que l’anterior regidora de salut, Noemí Llauradó,  pel que fa a la gestió d’aquesta àrea?

Sí, perquè durant el mandat anterior jo era l’assessor d’aquesta regidoria i vaig contribuir amb quines havien de ser les línies polítiques a seguir dins d’aquest àmbit. Per tant seria un contrasentit que allò que vam iniciar ara no continués.

Quina serà la seva prioritat durant aquest mandat?

Crec que les prioritats són les de finalitzar i consolidar. Hi ha una gran tasca de reorganització del Grup Salut, i ara mateix podem dir que estem a la fase final. D’altra banda consolidar les polítiques que es van iniciar durant el mandat anterior, i que es resumirien en el fet que tots els hàbits saludables no només quedin focalitzats en l’acció d’aquesta regidoria, sinó que sigui una política transversal que afecti a tota l’acció de govern, és un altre dels objectius.

Les obres d’adequació de l’edifici on es reubicarà el CMQ s’han donat per finalitzades. Quan preveu que es farà efectiu el trasllat?

Per una qüestió tècnica hi ha hagut un petit retard en l’entrega de l’obra. En el moment de donar d’alta l’ascensor van trobar-se amb que no passava els controls d’alta. Per tant s’ha hagut d’invertir en un ascensor nou, i això ha anat endarrerint en dates el lliurament final. Ara mateix estem en el procés de licitació del mobiliari i la previsió és que a principis d’any estigui enllestit.  El compromís i objectiu és que entre finals de febrer i principis de març es pugui fer efectiu aquest traspàs.

Quines millores creu que suposarà aquest traspàs?

Traslladar el CMQ a un edifici més nou i racional facilitarà l’estada de l’usuari, perquè els circuits estan més clars i no deixa de ser un element d’eficiència pels treballadors. D’altra banda s’oferiran els mateixos serveis però amb una nova i millor tecnologia.

Quin llegat vol deixar-li a Reus pel que fa a l’àmbit de la salut?

No tinc deliris de grandesa. Crec que si puc contribuir a millorar la salut pública del ciutadà de Reus encara que sigui només en una petita part em sentiré més que satisfet.

Creu que s’hauria d’augmentar el pressupost destinat a la salut?

Si trobes a un regidor que digui que l’àrea que porta no necessita un augment de pressupost no te’n refiïs. Crec que en aquest sentit val més un discurs de contenció i moderació que un d’altre. Penso que igual no calen més recursos, sinó pensar de quina manera donar aquests serveis implicant a més gent, com per exemple fent polítiques transversals a partir d’una idea troncal i fent salut pública mitjançant actius, actors i recursos.

Fa uns dies va anunciar que per primera vegada el model societari de la ciutat es quedarà sense hospital i sanitat. Què suposarà aquesta decisió per l’Ajuntament?

El fet que l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus sigui un hospital governat pel municipi o no crec que no ha d’afectar absolutament en res. Quan s’ha treballat en aquest acord s’ha mirat que res es vegi alterat, tenint la mateixa cartera de serveis que hi ha ara i fins i tot incrementant-la. Aconseguir aliances entre els hospitals del Camp de Tarragona perquè certes intervencions, per les quals ara la població es desplaça a Barcelona, puguin fer-se al territori, vetllar perquè l’hospital continuï sent universitari i donar projecció als treballadors, han estat les condicions posades sobre la taula quan s’ha negociat. Malgrat no portar la gestió directa des de l’Ajuntament de Reus ens continua preocupant l’assistència sanitària.

Té Reus alguna assignatura pendent pel que fa a la salut?

Sempre hi ha coses a millorar. Hem de continuar en la línia de poder treballar temes de salut comunitària per incrementar el benestar, poder acabar el tema del CMQ i millorar l’assistència sanitària, entre d’altres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’aprova l’inici de l’expedient del nou contracte de la neteja viària i recollida d’escombraries

Notícia següent

Ajornat l’espectacle “Una gossa en un descampat” d’aquest dissabte al Teatre Bartrina

Notícies relacionades