Gabriel Muniesa: “La ruta D-Tapas ha superat totes les expectatives”

temps lectura-Temps de lectura: 3 minuts
Gabriel Muniesa, president de l’AAVV La Unió de Sant Pere i Sant Pau. CEDIDA

Quina valoració fas dels vuit primers mesos del govern de Pau Ricomà (ERC)?

Com a associació no l’hem vist i encara no hem fet res. Aviat em reuniré amb el conseller de l’Àrea de Territori, sostenibilitat i seguretat de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig. Però encara no ens han dit res en tots aquests mesos.

Com a associació en aquest temps no hem tingut cap contacte amb els membres del consistori tarragoní.

Recenment, s’ha aprovat una moció del PSC per instal·lar passos de vianants elevats al barri. Com va sorgir aquesta demanda?

És una de les tres mocions que hem presentat des de l’Associació durant el mandat actual. Aquesta l’hem tirat endavant perquè en els darrers mesos s’han produït dos atropellaments de menors quan es dirigien cap a l’escola, al pas de zebra del Bloc Sant Joan.

En aquella zona hi ha dues problemàtiques: la manca de visió, ja sigui pel sol o per l’autobús, i la velocitat a la que circulen molts vehicles. Amb la moció aprovada esperem que, com a mínim, els cotxes es vegin obligats a circular més lentament.

Què opines del projecte dels consells de districtes?

La veritat és que tenim prevista una reunió per començar a tractar-ho. De moment estem a l’expectativa, ja que en algunes ciutats sí ha funcionat, però en les altres no ha estat útil. Veiem algunes dificultats, com la representació de les entitats. Per exemple, nosaltres compartiríem grup amb Sant Salvador i Sant Ramon, i de les quatre associacions veïnals només en podríem escollir una.

Quina és la teva posició sobre la polèmica dels pressupostos pel CV Sant Pere i  Sant Pau?

Hi ha molts clubs que han estat endeutats en els darrers anys, i a mida que passa el temps aquesta xifra augmenta. El Vòlei ha fet un esforç enorme per acabar de pagar-lo. El seu president, l’Alfonso Periáñez, em comentava que ara que l’havien liquidat i podien pagar millor els entrenadors, s’hauran de tornar a apretar el cinturó. És una de les entitats que més ens representa, tant a Tarragona com fora, que ha hagut de renunciar a competicions per manca de recursos, i ara que podien tornar a la càrrega els han reduït les subvencions, no és just.

Fa poc s’ha celebrat la primera ruta D-Tapas amb l’objectiu de revitalitzar l’activitat del barri entre el nadal i el carnaval. Ha tingut una bona acollida?

La veritat és que en fem una molt bona valoració. La idea principal del projecte era facilitar als comerços la “cuesta de enero”, i hem obtingut un bon resultat.

En general la qualitat i complexitat dels plats era força elevada, i molts establiments van vendre les mil tapes en tals sols una setmana. Ha superat totes les nostres expectatives. És cert que alguns locals no van tenir tan bona acollida, perquè per la seva localització dins el barri hi anava menys gent. No obstant, el més positiu és que ha vingut gent de fora de Sant Pere i Sant Pau. AIxò indica que és una bona oportunitat per a que, persones de fora del barri, coneguin la restauració de la zona. Els hostelers també estan molt contents i han demanat que la iniciativa es torni a celebrar l’any vinent.

Com veus la rehabilitació del monument sardanista?

De moment és insuficient, i més tenint en compte que algú ha decidit decorar-lo i pintar una de les figures, un gest de molt mal gust.

Pel que fa a la restauració, han posat les peces que faltaven, tot i que han deixat algunes de les zones massa punxegudes, i ens preocupa pel perill que suposa pels nens que juguen a prop. No sabem si l’han acabat o si encara queda procés, però com a mínim han instal·lat totes les figures. Del que demanàvem, que era arreglar el monument i revitalitzar la plaça, s’ha quedat en posar quatre barres de metall.